Hopp-Tande om fortida: - Det var ungt idioti

Men nå er alt tilbakelagt og Norge har fått en ny ener i hoppbakken. 

NUMMER TO: Daniel-André Tande var fornøyd etter dagens verdenscuprenn på Lillehammer.  Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
NUMMER TO: Daniel-André Tande var fornøyd etter dagens verdenscuprenn på Lillehammer.  Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge har fått fram en ny skihopper som leverer på stabilt høyt nivå. For tredje gang denne sesongen kom Daniel-André Tande (22) på andreplass.

Sloveneren Domen Prevc (17) vant lørdagens verdenscuprenn på Lillehammer. Han hoppet 142,5 og 141,5 meter. Tande hadde 136 og 137,5 meter.

- Det begynner å bli bra. Jeg føler jeg har truffet bra med oppkjøringen, sier Tande, som også ligger på andreplass i verdenscupen sammenlagt.

Psykologisk krigføring

For første gang denne sesongen leverte han en god første omgang. Dermed sto nordmannen alene med Prevc da to hoppere gjensto av konkurransen.

Dagbladet er tidligere fortalt at det kan utføres «psykologisk krigføring» på toppen når to hoppere står igjen. Dette kan fortone seg i form av stygge blikk eller ablegøyer.

Tande har ikke veldig lang erfaring med å stå igjen slik på toppen. Men det er ikke sånn han vil vinne hopprenn, røper han.

- Jeg prøver ikke på det. Jeg håper heller ikke Domen følte det slik. Jeg har ikke lyst til å vinne fordi jeg forsøker å psyke ut noen på toppen. Det blir feigt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer