Hopp-Tande om fortida: - Det var ungt idioti

Men nå er alt tilbakelagt og Norge har fått en ny ener i hoppbakken. 

NUMMER TO: Daniel-André Tande var fornøyd etter dagens verdenscuprenn på Lillehammer.  Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
NUMMER TO: Daniel-André Tande var fornøyd etter dagens verdenscuprenn på Lillehammer.  Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge har fått fram en ny skihopper som leverer på stabilt høyt nivå. For tredje gang denne sesongen kom Daniel-André Tande (22) på andreplass.

Sloveneren Domen Prevc (17) vant lørdagens verdenscuprenn på Lillehammer. Han hoppet 142,5 og 141,5 meter. Tande hadde 136 og 137,5 meter.

- Det begynner å bli bra. Jeg føler jeg har truffet bra med oppkjøringen, sier Tande, som også ligger på andreplass i verdenscupen sammenlagt.

Psykologisk krigføring

For første gang denne sesongen leverte han en god første omgang. Dermed sto nordmannen alene med Prevc da to hoppere gjensto av konkurransen.

Dagbladet er tidligere fortalt at det kan utføres «psykologisk krigføring» på toppen når to hoppere står igjen. Dette kan fortone seg i form av stygge blikk eller ablegøyer.

DE TO BESTE: Domen Prevc (til venstre) fra Slovenia vant foran Daniel-André Tande.
Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
DE TO BESTE: Domen Prevc (til venstre) fra Slovenia vant foran Daniel-André Tande. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Tande har ikke veldig lang erfaring med å stå igjen slik på toppen. Men det er ikke sånn han vil vinne hopprenn, røper han.

- Jeg prøver ikke på det. Jeg håper heller ikke Domen følte det slik. Jeg har ikke lyst til å vinne fordi jeg forsøker å psyke ut noen på toppen. Det blir feigt.

Samtidig erkjenner Tande at han ikke er helt uskyldig:

- Da vi var mindre, kunne vi rope at stroppen var ute. Det var ungt idioti. Men på høyere nivå har jeg aldri opplevd noe sånt.

Vidunderbarn

Domen Prevc seiler opp som det nye vidunderbarnet i hoppsporten. Han markerte seg også i fjor. Men denne sesongen har han parkert selv storebror Peter Prevc, som kom på en overraskende svak 30. plass.

- Jeg er sterk og konkurrerer bedre enn i fjor. Jeg har fått nytt utstyr og en annen stil å hoppe på. Jeg er virkelig fornøyd med hvordan denne sesongen har startet, sier verdenscuplederen til Dagbladet.

Blid sportssjef

Sportssjef Clas Brede Bråthen var blid som ei lerke på sletta på Lillehammer i kveld.

- Det er en av de bedre dagene for norsk hoppsport, sa han og pekte på at Maren Lundby vant i Russland. Sportssjefen ser en Anders Bardal i Tande med tanke på jevnt gode resultater.

Videre viser Andreas Stjernen gode takter (6. plass) og Robert Johansen er på gang (14. plass).

Nordmennene som skuffer mest er Anders Fannemel (21. plass) og Johann André Forfang (33. plass).

- Dette var ett skritt tilbake. Skuffende. Men jeg hoppet i alle fall bedre enn i Klingenthal forrige helg, oppsummerer Fannemel.