Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp-Tande vil vekk fra gutterommet, men støter på problemer: - Helt håpløst

- Leiligheter går for 900.000 kroner over takst.

MOR OG SØNN: Daniel-André Tande ble gratulert av mamma Trude etter 4.-plassen på Lillehammer søndag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
MOR OG SØNN: Daniel-André Tande ble gratulert av mamma Trude etter 4.-plassen på Lillehammer søndag. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Daniel-André Tande (22) hoppet seg opp fra 23. plass til 4. plass under dagens verdenscuprenn på Lillehammer.

Polske Kamil Stoch vant foran landsmannen Maciej Kot og Markus Eisenbichler fra Tyskland.

- Det ble en artig dag, sier nordmannen, som sto for en av de største opphentingene i hopphistorien.

Tande beholdt andreplassen i verdenscupen sammenlagt, bak Domen Prevc. Samlet han han innkassert 30.800 sveitsiske franc, eller nærmere 256.000 kroner, i premiepenger denne sesongen. Det kommer godt med: Nå vil nemlig 22-åringen vekk fra gutterommet på Kongsberg og flytte til Oslo.

Det er bare ett problem: Prisene på leiligheter i hovedstaden.

- Det er helt håpløst. Det er helt sykt. Jeg var litt på markedet i fjor sommer. Leiligheter går for 900.000 kroner over takst. Jeg har en jobb å gjøre, slår Tande fast.

Til Oslo

Han ønsker seg nærmere treningsfasilitetene i hovedstaden. Her ligger både Toppidrettssenteret og strøkne bakker i Holmenkollen - sommer som vinter.

TIL TOPPS: Kamil Stoch (t.v.) og Maciej Kot tok dobbeltseier for Polen.
Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
TIL TOPPS: Kamil Stoch (t.v.) og Maciej Kot tok dobbeltseier for Polen. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

- Pengene jeg tjener går rett på sparekonto. Så får vi se om jeg flytter fra redet til mor etter sesongen. Jeg vil bo i Oslo. Det gjør det lettere med tanke på trening og reising. Det er blitt mye kjøring fra Kongsberg. Det kan bli slitsomt i lengden, forteller Tande til Dagbladet.

Ser vi bare på resultater og lengder, kunne det virke som om han gjorde et dårlig førstehopp - nok en gang. Dette avviser han bestemt.

- Det er det første rennet der jeg traff i to omganger. Det har jeg lett etter i hele år. Men forholdene var tunge i første omgang. Det får jeg ikke gjort noe med. Jeg er fornøyd med hvordan jeg bruker negativiteten etterpå til å snu det til noe positivt. Det endte bra.

6. plass

Ikke minst er han fornøyd med at han klarte å holde verdenscupleder Domen Prevc bak seg. 17-åringen kom på 6. plass, og dermed tok nordmannen innpå i sammendraget. Nå skiller det 52 poeng mellom dem.

- Fra 23. til 4. plass, det skjer ikke så ofte. Det andre hoppet var et kjempehopp. I første omgang var det mye bakvind i første flyfase, påpeker trener Alexander Stöckl.

- Hva tenker du om verdenscupen sammenlagt?

- Det er altfor tidlig å snakke om. Det er fortsatt mange renn igjen.

Fornøyd Stoch

Vinneren fra Polen, Kamil Stoch, hadde en hærskare av fans i ryggen i Lysgårdsbakken på Lillehammer.

- Alt går riktig vei. Jeg prøver å gjøre mitt beste i hver konkurranse, sier polakken til Dagbladet.

- Forrige sesong var litt vanskelig for meg. Jeg hadde trøbbel med teknikken og selvtilliten. Jeg har jobbet virkelig hardt i sommer med en ny trener. Jeg har forandret på deler av teknikken. Nå begynner disse endringene å virke, påpeker han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!