Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppbom for kombinertgutta

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): Med Bjarte Engen Vik i spissen var Norge de store gullfavorittene foran dagens lagkonkurranse i kombinert. Men nordmennene var sjanseløse i hoppbakken og måtte nøye seg med sølv etter Finland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge på lå en skuffende sjuendeplass etter at hoppkonkurransen var unnagjort. Dermed Var gullet i realiteten tapt og Bjarte og kompani måtte gå ut hele 2,42 minutter bak finnene på dagens langrenn.

Intervju med trener Jan Erik Aalbu

- Vi skulle kjempe om gullet, men klarte det ikke i dag. Vi har ikke hoppa så bra her nede og hadde ingen sjanse i dag, forteller kombinerttrener Jan Erik Aalbu til Dagbladet :på nettet. Han håper imidlertid at hoppformen er på vei inn i den norske kombinertleiren.

- Det kan fort snu seg - bare se på tyskerne i dag, sier han.

Refser juryen

Bjarte Engen Vik hoppet hele 101 meter i den andre omgangen. Det endte med fall - og et aldri så lite raserianfall hos trener Aalbu.

- Det var for høy fart, og de siste 11 hopperne skulle ha hoppet om igjen. Juryen er betalt for å gjøre en jobb her nede, brummer Aalbu. Han sendte imidlertid ikke inn en protest i dag.

- Hadde det vært et individuelt renn hadde jeg gjort det, sier Aalbu før han understreker at han ikke vil framstå som noen dårlig taper.

- Finland var for sterke i dag.

Maksimale hopp

De finske hopperne avgjorde gullet i hoppbakken. Alle de fire finnene hadde maksimale hopp og gikk ut hele 1,14 minutter før Russland som lå nummer to.

- Jeg er glad for sølvet. Finnene var for sterke i dag, forteller Trond Einar Elden på pressekonferansen i Ramsau.

- Finland var 100 prosent i hoppbakken i dag og var for gode, sier Bjarte Engen Vik.

Kenneth Braaten er en smule skuffet etter sølvet i dag.

- Vi hang bra med i 1. omgang, men jeg er skuffet over at vi tapte endel i 2. omgangen, sier Braathen. Han håper at han får gå kombinertsprinten som går av stabelen lørdag, men trener Aalbu garanterer bare at Bjarte Engen Vik får en plass på laget etter dagens innsats.

- De fire som var med i dag får ikke umiddelbart klarsignal. Halldor Skard og Knut Tore Apeland var misfornøyde over at de ikke fikk gå i dag, sier treneren. Lørdagens lag blir klart etter morgendagens trening.

Dagbladet :på nettet kommer tilbake med laget så snart det er klart.

<B>SKUFFET: Kombinertgutta Bjarte Engen Vik (t.v) og Fred Børre Lundberg var skuffet etter dagens konkurranse.
HANG MED:</B> - Vi hang bra med i 1. omgang, men jeg er skuffet over at vi tapte endel i 2. omgangen, sier Kenneth Braaten (t.v) og Fred Børre Lundberg.