Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppbråk i Østerrike

- Resultatet er skammelig, sier trener Heinz Kuttin. Langer ut mot to av hopperne i lagkonkurransen.

UTEN MEDALJER I OL: Gregor Schlierenzauer og Østerrike måtte ta til takke med fjerdeplass i lagkonkurransen mandag. Norge tok gull. Foto: NTB scanpix
UTEN MEDALJER I OL: Gregor Schlierenzauer og Østerrike måtte ta til takke med fjerdeplass i lagkonkurransen mandag. Norge tok gull. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): For første gang på 16 år reiser Østerrike hjem fra OL uten medalje i hopp. Det skaper bråk i den tradisjonelt så sterke hoppnasjonen.

Mandag ble Gregor Schlierenzauer og co. nummer fire i lagkonkurransen som Norge vant. Opp til Polen på tredjeplass var det nesten hundre poeng for Østerrike. Etterpå var trener Heinz Kuttin ikke nådig. Han langet ut mot to av hopperne, deriblant Schlierenzauer.

- Resultatet er skammelig, sier Kuttin, ifølge avisa Österreich.

- Michael Hayböck og Stefan Kraft, jeg føler virkelig med dem. Jeg beklager overfor de to guttene. Manuel Fettner og Gregor Schlierenzauer forstår jeg bare ikke.

Kuttin fortsetter:

- De to har hatt selvtillit og alle mulige slags forberedelser. Så hopper de bra på trening og er ikke fornøyd med plasseringer som seks, sju, åtte og ti. Men – når konkurransene kommer – hopper de ikke engang middelmådig. Jeg forstår det ikke.

Dobbeltside

At en hopptrener går ut slik er ikke vanlig. Storavisa Kronen Zeitung bruker en dobbeltside på fiaskoen tirsdag.

- Resultatet er enkelt og greit skammelig, lyder overskriften, et sitat fra Kuttin.

Videre heter det:

- De østerrikske skihopperne kom på fjerdeplass i lagkonkurransen, med nesten hundre poeng til pallen. For første gang siden 2002 står vi uten OL-medalje. Norge vant foran Tyskland og Polen.

Utover lagkonkurransen oppnådde Østerrike følgende besteresultater: I normalbakken ble Stefan Kraft nummer 13. I storbakken ble Michael Hayböck 6. Det er på godt norsk en kjempefiasko.

Diskusjon

Trener Kuttin har kontrakt ut sesongen. Diskusjonen om framtida hans er mer enn en het potet.

DIREKTE: I dagens OL-studio hyller vi de historiske gullmedaljene, som har brutt en rekke rekorder. Vi skal også snakke om doping, hvor tidligere skiløper Sindre Wiig Nordby fremlegger det han mener er bevis på at visse eksperter tar feil. Med Esten O. Sæther som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

Kronen Zeitung skriver at forholdet mellom Kuttin og storstjerna Schlierenzauer er betent. Schlierenzauer er mannen med flest verdenscupseire gjennom historien - 53. Nå opptrer han som en skygge av seg selv.

Kuttins slakt av Schlierenzauer og Fettner kommer etter hopp på 127,5 og 122,5 meter (Schlierenzauer) og 122,5 og 125,5 meter (Fettner).

Til sammenlikning klinket Daniel-André Tande til med et svev på 140,5 som rennets beste.

Eksport av trenere

Det som gjør et ekstra vondt for østerrikerne, er at tre av nasjonens trenere befinner seg i utlandet. Alexander Stöckl er - som kjent - i Norge. I Polen jobber Stefan Horngacher, mens Tyskland har Werner Schuster.

Alle østerrikere som må sies å ha stor suksess.

- Jeg spør meg selv hver dag om jeg gjør ting riktig, om jeg leder laget korrekt, sier Kuttin til Kronen Zeitung.

Tidligere i sesongen ble det spekulert i om østerrikerne vil prøve å kapre Stöckl.

- Jeg har kontrakt fram til 2022. Ferdig snakket! sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!