Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopper ble lam, full oppvask: - Hva gjorde han i den bakken?

Hevder Lukas Müller var ute av trening.

(Dagbladet): Hoppverden er fortsatt rystet etter fallet til Lukas Müller (23) under skiflygings-VM i Kulm sist helg. Østerrikeren var prøvehopper da han falt og ble lam.

Nå kommer oppvasken i Østerrike.

Erich Holfeld - tidligere salgsdirektør for et kjent skifirma - retter flengende kritikk mot det østerrikske forbundet, det internasjonale skiforbundet FIS og arrangøren i Kulm.

Hovedspørsmålet hans er hvorfor Müller i det hele tatt kunne få sette utfor monsterbakken der Peter Prevc har bakkerekorden på 244 meter.

Det er det østerrikske nettstedet Sport 24 som omtaler saken i dag.

- Hva gjorde han i den gigantbakken? spør Holfeld.

Lenge siden sist Fakta er at Müller ikke hadde konkurrert på internasjonalt nivå i en hoppbakke siden 13. september 2015. Det skjedde i forbindelse med kontinentalcupen i Stams i Østerrike.

Fakta er også at han ikke hadde vært i en skiflygingsbakke på tre år. Den østerrikske skipresidenten Peter Schröcksnadel svarer på sin side at de skal gjøre alt for å hjelpe Müller, selv om han ikke var en del av laget.

Det skriver blant annet Kronen Zeitung.

Trolig må Müller belage seg på å sitte i rullestol resten av livet. Han brakk ryggen og har mistet førligheten i beina. Dagbladet har ikke bilder fra fallet, men du kan se en video med sterke bilder her.

Det er uklart hva som forårsaket tragedien - om det var en feil med utstyret, eller om Müller ikke hadde festet det godt nok.

- Det er tragisk når sånne ting skjer. Det er ikke første gang, og det kommer heller ikke til å bli siste, sier Norges landslagstrener Alexander Stöckl til Dagbladet. Han er ikke kjent med kritikken som nå kommer i Østerrike.

På generell basis sier den norske hoppbossen:

- Lukas var med som prøvehopper, og det er noe du bestemmer selv. Det er ikke noe forbundet har ansvaret for. Så er spørsmålet om man har gjort nok for å finne ut om utøveren er godt nok forberedt. Det tipper jeg de har gjort. Lukas er en god skihopper med masse erfaring.

Stropp løsnet? Umiddelbart etter fallet gikk spekulasjonene ut på at en stropp hadde løsnet på hoppskoen. Men om det var en utstyrsfeil - eller om Müller ikke hadde gjort jobben sin godt nok i forkant av svevet - er uklart.

Stöckl hadde Müller som elev i Stams i fem år. Han sier at han vil ta kontakt igjen når ting har roet seg litt. Foreløpig er situasjonen desperat og fortvilet for hopperen og hans familie.

- Antall skader i hopp er lavt sammenliknet med andre vinteridretter, for eksempel alpint. Men når du har en landingshastighet på 100 kilometer i timen kan det av og til skje alvorlige ulykker, sier Stöckl til Dagbladet.

RYSTET:   Norges landslagstrener Alexander Stöckl. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
RYSTET: Norges landslagstrener Alexander Stöckl. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media