Verdenscupåpning i hopp

Hopper brøt sammen på sletta

Dramatisk for russeren Denis Kornilov.

BLODIG: Denis Kornilov var tydelig blodig i ansiktet og på startnummeret da han ble geleidet ut av bakken i Wisla. Foto: Tore Ulrik Bratland
BLODIG: Denis Kornilov var tydelig blodig i ansiktet og på startnummeret da han ble geleidet ut av bakken i Wisla. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WISLA (Dagbladet): De norske hopperne fikk en svært gledelig start på verdenscupen da de vant lagkonkurransen lørdag kveld. På delt andreplass fulgte Polen og Østerrike.

Verre gikk det for Russland og Denis Kornilov i Wisla i Polen. I sitt andre hopp landet 31-åringen på 116,5 meter, men falt. Det minste problemet var stilkarakterene på 9,5 - 9,5 - 10,0 - 10,0 - 9,5. Kornilov slo seg skikkelig.

STOPPET OPP: Da Denis Kornilov var utenfor TV-kameraenes rekkevidde, stoppet han opp og lot tårene få utløp. Foto: Tore Ulrik Bratland
STOPPET OPP: Da Denis Kornilov var utenfor TV-kameraenes rekkevidde, stoppet han opp og lot tårene få utløp. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Russeren klarte - med hjelp - å ta seg gående ut av bakken. Han holdt tilsynelatende maska, men da han passerte publikum i en egen korridor for hopperne, måtte han stoppe opp. Så lot han tårene renne fritt. Kornilov var utrøstelig.

- Det så stygt ut. Og det så ut som om han slo seg litt. Det er stor hastighet og krefter i sving, sier Anders Fannemel til Dagbladet.

Det som skjedde var at Kornilov kantet den venstre skia i landingen, slik at bindingen slo seg opp. Venstre ski gikk over den høyre, og dermed mistet russeren balansen. Da han ble liggende på sletta, var han tilsynelatende ved bevissthet hele tida.

MISTET BALANSEN: Fallet så ikke mye pent ut på storskjermen i bakken. Foto: Tore Ulrik Bratland
MISTET BALANSEN: Fallet så ikke mye pent ut på storskjermen i bakken. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Hjelpemannskaper stormet til og festet en krage på ham. Kornilov valgte til slutt å gå for egen maskin.

På vei mot publikum og presse var det tydelig å se at ansiktet var blodig.

Da han var utenfor TV-kameraenes rekkevidde, klarte han ikke mer. Han lot tårene få fritt utløp. Etter hvert gikk han videre.

- Fallsjokk i verdenscupen, skriver det tyske nettstedet Sport1.

- Vi har ingen andre rapporter enn at det tilsynelatende gikk bra. Skihopping er ingen risikofri idrett, sier Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen.

- Vi må bare sørge for å være best mulig forberedt, slik at vi unngår slike ting.

Denis Kornilov er en veteran i hoppsporten. Han har 228 starter i verdenscupen, men har ikke vært på pallen en eneste gang. Sannheten er at ingen russere har vunnet et verdenscuprenn i hopp noen gang.

- Det er ganske grovkornet snø, så det ble litt heftige saker, sier Bråthen om fallet.

- Det så ut som om utløsermekanismen fungerte slik den skulle. Jeg håper han klarer seg fint, påpeker Fannemel.

Russland endte som nummer åtte i lagkonkurransen.

Fall er også noe som har rammet Norge denne sesongen. Under trening i Midtstuen falt Kenneth Gangnes under landing. Han pådro seg en ny, alvorlig kneskade og er uaktuell for OL i Sør-Korea.

Verdenscupåpningen i Wisla fortsetter med individuelt renn fra klokka 15.00 i dag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer