Hopper bukk over kritikken

Mini har slitt med formen og ikke scoret mål de to siste månedene - men nå mener han selv at han er på vei opp igjen. Han er mer bekymret for lagets form enn sin egen fire dager før cupfinalen.


MINI-HOPP: Mini har slitt med foren etpar måneder, men nå mener han at han er på vei opp igjen. Dagene frem mot søndagens cup-finale skal brukes til å bygge opp sjøltilliten.

RBK-kapteinen har studert Galatasaray-kampen på video, og kommet til at det var den dårligste internasjonale kampen Rosenborg har gjort på mange år.

- Forsvaret fungerer, men vi seks som spiller lengst framme på banen sliter med å få spillet til å gli, sier Mini.
- Hva betyr dette for cupfinalen til helga?

- Laget fungerte ikke så bra i seriekampen mot Tromsø heller, så det er ingen tvil om at vi har noe å jobbe med, sier Mini.

Video-granskningen ble foretatt for å sjekke om Dagbladet og VG hadde rett da han fikk bare to poeng på spillerbørsen etter Mesterliga-kampen.

- Selv følte jeg at det ikke var så ille, og etter å ha sett videoen mener jeg å ha rett. Jeg var verken bedre eller dårligere enn de andre den perioden jeg var på banen, sier Mini.


For mye kake?


- Men du er ikke i form for tida?

- Formen er ikke i nærheten av å være så dårlig som folk vil ha det til.
- Du har ikke spist for mye bryllupskake?

- Nei, de to siste seriekampene har formen vært stigende. Det går også lettere på trening, så nå ser jeg mye mer positivt på det enn for en måned siden.
- Du er ikke rett og slett blitt for gammel, da?

- Jeg blir ikke for gammel over natta. Folk som sier at jeg er så gammel og dårlig i dag, snakket for to måneder siden om at jeg gjorde min beste sesong noen sinne, så det der svinger veldig fort.
- Hva med å sette i gang en «få-mini-i-form-aksjon»?

- Nei, nei ,nei, det er ikke snakk om det. I løpet av en hel sesong må en regne med å få en liten downperiode, sier Mini.


Måltørke

Den smule optimisme til tross: RBK-kapteinen synes det er merkelig at han opplever full måltørke i to måneder - etter å ha scoret fjorten mål på de femten første kampene.

- Jeg har sjelden opplevd at det har gått to måneder uten at jeg har scoret mål. Det merkes helt klart for en spiss, og jeg lurer litt på hva det skyldes, sier Mini.

Han innrømmer at det etter hvert går ut over selvtilliten, og at han kan ha lett for å knyte seg i enkelte situasjoner.

- Et mål ville gjort veldig godt. Det kan være nok til at det skal løsne igjen, sier Mini.
- Hva gjør du for å blir bedre fram mot cupfinalen?

- Jeg bare står på alt jeg kan på treninga, og satser på å score masse mål for å få opp selvtilliten, sier Mini.

At RBKs showmann greier å holde humøret oppe, viser ikke minst den beskjeden han hadde lest inn på sin telefonsvarer i går:

«Ja, nå går det så dårlig på fotballbanen, har jeg forstått, at nå er det bare å trene og trene og trene og trene. Gå på løp, fra og i mot, mottak, pasning, score mål. Så dere får legge igjen en beskjed, så når jeg er ferdig med treninga om seks-sju uker, så ringer jeg vel på. Sjalabais!»