Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Hopper gjerne 250 m

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Jeg både håper og tror at bakkene blir større og større i framtida. Sjøl hopper jeg gjerne 250 meter om sjansen byr seg, sier Olav Magne Dønnem (18) til Dagbladet. Den spedbygde unggutten (52 kg) debuterer som skiflyger neste helg, og er vant til å lande på sletta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om det ble en sprekk i andrehoppet i Kollen i går, har han fortsatt bakkerekorden på 131 meter. Vinden og farta gjorde sitt til at den aldri var truet i går. Men Dønnem har hoppet langt andre steder også: - Jeg har bakkerekorden i K90-bakken på Raufoss og har hoppet 145 meter i Granåsen på trening. Det er persen min. 145 meter i Granåsen er det samme som flatmark. Bakkerekorden er på 138. - Du er med andre ord ikke redd for å hoppe langt? - Nei.

Større og større

Går det som Olav Magne Dønnem vil, er han skihopper i ti år framover. Men tror han det finnes en idrett som heter skihopping om ti år? - Å, jada. Det gjør det. Men jeg er ganske sikker på at utviklingen vil gå i retning av større og større bakker. Det vil bli et jag på lengder. K90-bakkene vil mer eller mindre forsvinne. - Og det er en utvikling du ikke vil ha noe imot? - Nei, jeg vil gjerne være med på den utviklingen.

Ett hopp og full guffe

- Du reiser til mammutbakken i Planica med 145 meter som pers. Hvor lang tid trenger du på å hoppe deg inn i en så stor bakke? - Ett hopp, håper jeg. - Ett hopp? - Det kan være nok til å bli kjent med bakken, det. - Så etter ett treningshopp eller tre, satser du for fullt i rennet? - Ja. PS! Verdensrekorden til Lasse Ottesen er på 212 meter, som han satte i Planica. #

  • Dønnem lå på 5. plass etter første omgang i Holmenkollen i går etter et pent hopp på 115,5 meter. Men bare 110 meter i andre omgang - med høyere fart - brakte ham ned på 15. plassen. Likevel var han beste nordmann, sammen med Tommy Ingebrigtsen. - Jeg er fornøyd med innsatsen, sier Dønnem. (HOLMENKOLLEN/Dagbladet)
  • Martin Schmitt hoppet seg opp fra 10. til andre plass i Kollen i går. Tyskeren, som før rennet foreslo å rive Holmenkollen ble møtt med pipekonsert i førstehoppet og var rimelig forbanna etterpå. Han tok imidlertid utfordringen mesterlig, og sjarmerte Kollen-publikummet med sistehoppet sitt på 123, 5 meter - dagens lengste. Schmitt og Holmenkollen skiltes som gode venner. (HOLMENKOLLEN/Dagbladet)
  • Et knallhopp holdt for Noriaki Kasai i Kollen i går. Han ledet med et hav av poeng etter et førstesvev på 123 meter. Da gjorde det ikke noe at han bare var sjette beste i andre omgang. Den blonde japaneren vant en overlegen seier. (HOLMENKOLLEN/Dagbladet) # UNG HOPPFUGL: 18-årige Olav Magne Dønnem delte 15.-plassen sammen med Tommy Ingebrigtsen. I helga går han og de andre norske hopperne til angrep på verdensrekorden i Planica. # Foto: OLE C. H. THOMASSEN