Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopper hadde 2,38 i promille

Tom Aage Aarnes (24) er ikke den eneste løperen fra Kollenhopp som er blitt tatt for fyllekjøring. Mens Aarnes hadde 1,1 i promille, hadde den andre hopperen 2,38 da han ble tatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Ilseng

I vår ble vedkommende, som tidlig i sommer ble utestengt av Team Syd grunnet holdningsproblemer, dømt til ubetinget fengsel i 24 dager. Med 2,38 i promille var det liten tvil om saken.Dagbladet skrev i går om Tom Aage Aarnes, som i fjor høst kjørte i fjellveggen i Vålerengatunnelen med 1,1 i promille. Straffen for fyllekjøringen var 14 dager på Ilseng. I september avla han positiv dopingprøve under plast-NM i Marikollen. Prøven inneholdt det narkotiske stoffet amfetamin.- Vi fikk først vite om de to sakene for noen dager siden. Begge løperne har innrømmet at de ikke hadde fortalt sannheten. Aarnes er nå utestengt, og i karantene. Den andre løperen, som har vært i Kollenhopp i tre- fire år, har vi lagd et opplegg for. Han går nå i samtaleterapi hos psykolog, sier Ken Roar Elverum.

NM-vinner

Forrige sesong fikk Kollenhopp norgesmesteren i stor bakke (Bjørn Einar Romøren). Samtidig fikk treningsgruppa opp to løpere på landslaget i kombinert (Preben Fjære Brynemo og Jan Rune Grave). I tillegg har Kollenhopp en rekke talenter i 12- 15 årsalderen.

Uheldig

- Vi følte at vi hadde en opptur sist vinter. Sakene som nå har dukket opp, er veldig uheldige for miljøet. Vi er også utrolig skuffet over det som har hendt, sier Ken Roar Elverum. Etter at fyllekjøringssakene kom opp, har styret i Kollenhopp hatt mye møtevirksomhet.

Utfordring

- Vi har fått en stor utfordring, og spiller med åpne kort. Her har det vært noe i miljøet vi ikke har greid å fange opp. Nå må vi ta en runde og finne årsakene til det som har skjedd, sier sportslig leder i Kollenhopp, Ken Roar Elverum, til Dagbladet.

Hele Norges coronakart