Hopper i Kollen

Etter fem bomskudd, 39. plass og en halvtimes depping, fant Frode Andresen (29) i det minste fram galgenhumoren etter gårsdagens 10 kilometer sprint i Holmenkollen.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Han sto over torsdagens jaktstart i håp om å finne årsaken til den elendige skytingen. Årsaken ble funnet - i en altfor aktiv høyre skulder. Likevel går det fremdeles rett vest med skytinga.

I går åpnet han med tre bom på liggende og to på stående. I dag er det jaktstart i Holmenkollen, og forståelig nok ser Andresen på den som en vanlig treningsøkt.

- Håpløst

Men 29-åringen har likevel en godbit på lur for Kollen-publikummet.

- Skyter jeg fire fulle hus under jaktstarten, skal jeg hoppe i Holmenkollen, sa Andresen til pressefolka som plutselig fikk noe spennende å rable ned på blokka.

Og ikke nok med det:

- Jeg skal hoppe med disse skia og med geværet på ryggen, la Andresen til - og med det understreker han også hvor begredelig skyteformen virkelig er.

- Det er helt håpløst. Jeg har jobbet hardt og skutt bra på trening, men får ikke gjennomslag i konkurranser. Jeg har ikke den selvtilliten som skal til - enkelt og greit. Jeg gjør det vanskelig for meg selv. Det er frustrerende når jeg vet jeg er mye bedre enn det jeg får vist, sier Andresen som riktignok ser noen lysglimt i det fjerne.

Mistet guts

- Selv om skytingen var dårlig, er det en lettelse at det ikke har noe med teknikken å gjøre. Det er noe galt her, sier han og peker mot hodet.

Men i sporet gikk det så mye bedre. Der ble han heiet fram av både kong Harald og nærmere 10000 publikummere.

- Kroppen kjentes lett og fin fra starten, men dessverre ødela de tre første strafferundene hele løpet for meg. Da mistet jeg all guts, sier Frode Andresen som trøster seg med at det er i motbakke det går oppover og at det ennå er en måned til VM starter i Nord-Russland. Det er nok også Ole Einar Bjørndalen glad for. Heller ikke han hadde en stor dag foran hjemmepublikummet i går.

- Det går fremdeles ikke fort nok på ski, sier Bjørndalen som til slutt endte på en sjuende plass.

Den gule ledertrøya i verdenscupen får han likevel fremdeles beholde i og med at den største trusselen, Raphael Poirée, skuffet med en 31. plass i går.

Særlig på sisterunden slet Bjørndalen, uten at han helt kan forklare hvorfor.

- Jeg følte jeg gikk for full guffe, men i dag ble det bare ikke bra nok, sier Bjørndalen.

Han og Stian Eckhoff er de eneste norske med vinnersjanser i dagens verdenscupjaktstart.

BOM OG ATTER BOM: Frode Andresen skjøt seg bort og måtte gå fem strafferunder under gårsdagens sprint.