Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Verdenscup Pyeongchang:

- Hopper i sin egen liga

Østerrikske Stefan Kraft var suveren i dagens verdenscuprenn i hopp. Granerud havnet på karrierebeste.

OVERLEGEN: Ingen var i nærheten av å tukte østerrikske Stefan Kraft. Her i Sapporo. Foto: EPA/Kimimasa Mayama.
OVERLEGEN: Ingen var i nærheten av å tukte østerrikske Stefan Kraft. Her i Sapporo. Foto: EPA/Kimimasa Mayama. Vis mer

(Dagbladet): Østerrikske Stefan Kraft tok nok en verdenscupseier i dagens hopprenn i Pyeongchang.

- Det er så imponerede det Stefan Kraft driver på med om dagen, sa NRKs hoppkommentator Johan Remen Evensen om vinneren.

Tyske Andreas Wellinger tok sølv etter å ha hoppet 136 meter i begge omganger. Verdenscupleder Kamil Stoch tok bronse.

Daniel Andre Tande ble Norges beste med en sjetteplass. Nordmannen lå på tredjeplass etter første omgang, men klarte ikke følge opp i andre omgang.

Robert Johansson havnet på tiendeplass, Andreas Stjernen på 18. plass og Halvor Egner Granerud havnet på en 23. plass.

23. plassen til Granerud er hans karrierebeste i verdenscupen.

- Hopper i sin egen liga

Tande hoppet 132,5 meter i første omgang, noe som ga han en foreløpig tredjeplass. Satsen ble satt ned et par hakk før nordmannen skulle hoppe. Selv virket han skuffet over utgangspunktet før andre omgang.

NRKs kommentatorer var overrasket over den jevne omgangen før de ti beste hadde hoppet, men forventet at østerrikske Stefan Kraft skulle endre dette. Det gjorde han.

Med et hopp på 138 meter gikk Kraft opp i en soleklar ledelse 11,6 poeng foran tyske Andreas Wellinger.

- Jeg skulle gjerne sett Tande litt nærmere lederen. Kraft hopper i sin egen liga for tiden, sa Remen Evensen etter at første omgang var fullført.

Samtlige av nordmennene kvalifiserte seg til andre omgang. Tande hoppet til en foreløpig tredjeplass, Robert Johansson til en tiendeplass, Andreas Stjernen til en 14. plass og Halvor Egner Granerud til en 17. plass.

- Dette er noe av det bedre vi har sett av Granerud i år, sa Evensen om ungguttens hopp på 131 meter.

Granerud er kjent for sine mange stunt i hoppbakken.

Fjerdeplass til Lundby

Under kvinnenes verdenscuprenn tidligere i dag, havnet Maren Lundby på en fjerdeplass, 2,9 poeng bak slovenske Erna Klinic på tredjeplass. Japanske Yuko Ito vant.

Maren Lundby var den eneste norske jenta som deltok i bakken som vil bli brukt til OL. Kolbu-jenta hoppet bare 90 meter i første omgang, men gjorde et byks opp på resultatlista etter å ha hoppet 99 meter i andre omgang.

Lundby ligger på tredjeplass i verdenscupen etter 17 av 19 renn. Sara Takanashi, som kom på andreplass i dagens renn, leder sammenlagt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling