Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopper med smerter

Anders Jacobsen (24) sliter med ankelbetennelse ei drøy uke før v-cupåpningen. Derfor har han bygd om hoppstøvelen.

BETENT ANKEL: Anders Jacobsen har det vondt når han tar sats, bare dager før v-cupen starter. Foto: AP/Primoz Lovric / SCANPIX
BETENT ANKEL: Anders Jacobsen har det vondt når han tar sats, bare dager før v-cupen starter. Foto: AP/Primoz Lovric / SCANPIX Vis mer

||| LILLEHAMMER (Dagbladet):
- Det er en betennelse på senen på ankelkulen. Det er noe dritt i forhold til å ha på seg hoppstøvler. Det førte til at jeg hadde færre hopp enn de andre i Finland, forteller Anders Jacobsen til Dagbladet.

- Kan løses
Fjorårets beste norske hopper har likevel funnet råd. Ved å justere støvelen noe, så håper han å unngå smerten.

- Det handler om å legge til rette. Støvlene er blitt noe høyere, sier Jacobsen som likevel ikke ønsker å bruke dette som en unnskyldning hvis det går dårlig.

- Max Mekker-løsningen fungerer bra, sa han etter et av treningshoppene i Lysgårdsbakken.

Hopperne har de siste dagene vært på leir i Lillehammer etter et opphold i finske Rovaniemi i forrige uke. Landslagssjef Mika Kojonkoski mener Jacobsens skadesituasjonen ikke er ideell, men ligger ikke søvnløs.

- Selvfølgelig er det alltid noe å bekymre seg over. Nå hopper Anders med smerte. Det gjorde han også i Rovaniemi. Da er det alltid vanskelig å ha strålende treninger. Men i det store perspektiv så er ikke dette problemet stort - og det kan løses. Hvis dette er vårt største problem, så har vi egentlig ikke problemer, sier Kojonkoski til Dagbladet.

Jakter «drømmenivå»
I morgen er det testrenn i OL-bakken. Like etterpå bestemmer landslagssjef Mika Kojonkoski hvilke sju som skal til åpningsrennet i Kuusamo neste helg. Finnen demper forventningene etter fjorårets «nullseier»-sesong.

- Jeg er mest opptatt av ikke å være «gammel, sur mann». Forventningene er at vi jobber med godt humør. Og ikke blir skuffet over noe. Fordi jeg vet at når vi får til det — så blir det før eller seinere noen gode resultater, sier Kojonkoski.

Både Anders Jacobsen og Bjørn Einar Romøren vant renn i sommerens Grand Prix. Kojonkoski setter særlig tøffe krav til hoppukevinneren fra 2006/2007.

- Anders har hoppet OK. Men for å være ærlig så har han ikke vært på det nivået vi forventer. Men det er også et «drømmenivå» hele tida, påpeker Kojonkoski som skryter av unggutta Kenneth Gangnes og Vegard Schlett.

OMBYGD STØVEL: Anders Jacobsen viser fram hoppstøvelen der han har tatt ut deler av foret for å unngå press på ankelkulen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OMBYGD STØVEL: Anders Jacobsen viser fram hoppstøvelen der han har tatt ut deler av foret for å unngå press på ankelkulen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media