ENTUSIAST: Rosenborg-angriper Matthias Viljamsson forsonte seg tidlig med at han ikke ville få plass i EM-troppen. Nå hopper han rundt og skriker foran TV-skjermen hver gang Island scorer. Foto: NTB scanpix
ENTUSIAST: Rosenborg-angriper Matthias Viljamsson forsonte seg tidlig med at han ikke ville få plass i EM-troppen. Nå hopper han rundt og skriker foran TV-skjermen hver gang Island scorer. Foto: NTB scanpixVis mer

- Hopper rundt og skriker når Island scorer

Rosenborgs islendinger skuffet over EM-vraking, men jubler hemningsløst over suksessen.

BODØ (Dagbladet):

I kveld samles de atter for å se om det umulige kan skje:

Om deres Island kan slå ut vertsnasjon og storfavoritt Frankrike, og gå til semifinalen i EM.

Skjønte at han ville bli vraket - Jeg er sinnssykt nervøs hver gang jeg ser Island i EM, sier angriperen Matthias Viljamsson når Dagbladet treffer ham på Aspmyra Stadion etter 0-0 mot Glimt i Bodø.

29-åringen legger til:

- Slår vi Frankrike, så vil det være den største islandske bragden noensinne. Til og med større enn da vi slo England, landet som alle islendinger har et forhold til, siden vi er blitt flasket opp med Premier League-fotball fra vi var små og har fulgt alle stjernene der.

- Du har 15 A-landskamper. Skuffet over ikke å bli tatt ut i EM-troppen?

- De to siste kampene fikk jeg så seint som i januar i år. Likevel skjønte jeg at jeg ikke var i planene til landslagssjef Lagerbäck. Sånt føler man bare. Det var skuffende, men jeg er kommet over det.

- Du klarer å glede deg over Islands suksess?

- Ja selvfølgelig, det er utrolig kult. Jeg hopper rundt og skriker hver gang vi scorer. Og gleder meg sinnssykt til å se guttene i aksjon mot Frankrike i kveld.

- Det føltes bittert Rosenborg-kollega og forsvarsspiller Holmar Ørn Eyolfsson tok det tyngre å bli vraket fra EM-troppen:

- Jeg føler fortsatt at jeg burde vært med. Så ja - det føltes bittert, og jeg er fortsatt litt skuffet.

- Klarer du å glede deg over suksessen?

- Ja, selvfølgelig. Jeg skulle bare så gjerne vært der sammen med dem, sier Eyolfsson, som har fire A-landskamper (den siste i oktober i fjor).

25-åringen tilføyer:

- Jeg liker veldig godt hvordan Island spiller, og hvordan guttene klarer å heve seg for hver kamp. Det de gjør i Frankrike nå, kommer til å gjøre hele Island bedre. Talentutviklingen vil bare øke, og unge spillere vil bli stadig mer inspirert. For de ser at det går.

- Hva har gledet deg mest med Islands EM-kamper?

- At de spiller med hjerte og disiplin. At alle løper for hverandre. Den defensive strukturen. De høye ballene fremover. Det er dette som er styrkene våre, mener 25-åringen.

Ikke tiki-taka Han legger til:

- Island kommer aldri til å satse på småspill, finesser og tiki-taka. Vi kan aldri bli Spania. Så vi prøver ikke heller.

- Hva gjør du i kveld når Island spiller?

Da drar jeg hjem til Matthias (Viljamsson - red.). Det er den eneste regelen - at han og jeg må se kampene sammen. Enten bare oss, eller med familie, slekt og venner i Trondheim. I kveld tror jeg Gudmundur Thorarinsson (Rosenborgs tredje islending - red.) blir med, sier Holmar Ørn Eyolfsson.

Nå venter han på et nytt mirakel i Frankrike.

TOK DET TUNGT: Det føltes bittert for Rosenborg-stopper Holmar Ørn Eyolfsson å bli vraket fra Islands EM-tropp. Men nå jubler han OVER suksessen. Foto: NTB scanpix
TOK DET TUNGT: Det føltes bittert for Rosenborg-stopper Holmar Ørn Eyolfsson å bli vraket fra Islands EM-tropp. Men nå jubler han OVER suksessen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.