- Hopper rundt og skriker når Island scorer

Rosenborgs islendinger skuffet over EM-vraking, men jubler hemningsløst over suksessen.

ENTUSIAST: Rosenborg-angriper Matthias Viljamsson forsonte seg tidlig med at han ikke ville få plass i EM-troppen. Nå hopper han rundt og skriker foran TV-skjermen hver gang Island scorer. Foto: NTB scanpix
ENTUSIAST: Rosenborg-angriper Matthias Viljamsson forsonte seg tidlig med at han ikke ville få plass i EM-troppen. Nå hopper han rundt og skriker foran TV-skjermen hver gang Island scorer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet):

I kveld samles de atter for å se om det umulige kan skje:

Om deres Island kan slå ut vertsnasjon og storfavoritt Frankrike, og gå til semifinalen i EM.

Skjønte at han ville bli vraket - Jeg er sinnssykt nervøs hver gang jeg ser Island i EM, sier angriperen Matthias Viljamsson når Dagbladet treffer ham på Aspmyra Stadion etter 0-0 mot Glimt i Bodø.

29-åringen legger til:

- Slår vi Frankrike, så vil det være den største islandske bragden noensinne. Til og med større enn da vi slo England, landet som alle islendinger har et forhold til, siden vi er blitt flasket opp med Premier League-fotball fra vi var små og har fulgt alle stjernene der.

- Du har 15 A-landskamper. Skuffet over ikke å bli tatt ut i EM-troppen?

- De to siste kampene fikk jeg så seint som i januar i år. Likevel skjønte jeg at jeg ikke var i planene til landslagssjef Lagerbäck. Sånt føler man bare. Det var skuffende, men jeg er kommet over det.

- Du klarer å glede deg over Islands suksess?

- Ja selvfølgelig, det er utrolig kult. Jeg hopper rundt og skriker hver gang vi scorer. Og gleder meg sinnssykt til å se guttene i aksjon mot Frankrike i kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer