HOPPERNES NYTTÅRSAFTEN: Halvor Egner Granerud (ytterst til venstre) stilte i dress og slippers sammen med Daniel-André Tande. Men sistnevnte hadde ikke dress.Til høyre for de to gutta: Robin Pedersen, Andreas Stjernen, Robert Johansson, Anders Fannemel og Johann André Forfang. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
HOPPERNES NYTTÅRSAFTEN: Halvor Egner Granerud (ytterst til venstre) stilte i dress og slippers sammen med Daniel-André Tande. Men sistnevnte hadde ikke dress.Til høyre for de to gutta: Robin Pedersen, Andreas Stjernen, Robert Johansson, Anders Fannemel og Johann André Forfang. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Hoppuka i Tyskland og Østerrike

Hopper slaktet for festantrekk

- Det er ikke på nyttårsaften du skal skinne, sier Halvor Egner Granerud. I Nyttårshopprennet, derimot, gikk det bedre. Og nå ser han fram til konkurransen i Innsbruck.

INNSBRUCK (Dagbladet): Halvor Egner Granerud (22) fikk en personlig opptur da han kom på niendeplass i Nyttårshopprennet i går.

Han var beste nordmenn på en svak dag. Bare Andreas Stjernen har muligheten i sammendraget med sin fjerdeplass.

VAKTE OPPSIKT: Nyttårsantrekket til Halvor Egner Granerud manglet en helhet, ifølge kritikerne. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
VAKTE OPPSIKT: Nyttårsantrekket til Halvor Egner Granerud manglet en helhet, ifølge kritikerne. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

Nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen startet 14 timer etter at hopperne feiret nyttårsaften på hotellet. Der måtte Granerud tåle mobbing og slakt for aftenenes antrekk. Han gikk med dress og slippers!

- Jeg lurer på hvor i livet det gikk galt, påpekte Andreas Stjernen på festen. Og satte opp et stort smil.

- Ungdommen nå til dags innfører nye moter hele tida. En enkel fyr fra Mjøndalen henger ikke med, ertet sportssjef Clas Brede Bråthen.

Bråthen la til at Granerud neppe ville sluppet gjennom «utstyrskontrollen» med fottøyet, men at denne kvelden var det bare «oppførselskontroll» som gjaldt

Også Daniel-André Tande gikk med slippers. Men han hadde ingen klassisk dress på seg. Fordi han stort sett alltid går med det på fritida, vakte det ikke like stor oppsikt.

- Jeg fikk inntrykk av at han slapp billigere unna enn meg, sier Granerud.

Men hva skjedde egentlig da Hopp-Norge skulle pynte seg til fest og samles rundt et taffel i Garmisch-Partenkirchen? Var det ikke bare å toppe dressen med et par blankpolerte sko, slik som alle andre?

Granerud forklarer:

- Jeg synes ikke det er så viktig, men jeg kom fram til at jeg måtte ha dress. Det har jeg ikke hatt på meg tidligere på nyttårsaften her nede. Men jeg har ikke pensko. Jeg kunne derfor ikke ta med penskoene jeg ikke har. Robert Johansson og dama (Marlene Messel) ga meg klar beskjed om at det var helt uaktuelt å bruke joggesko. Jeg fikk derfor låne slippersene til Robert.

Han fortsetter:

- Jeg mente det ikke var spesielt lurt. Resultatet ble at dette bare ble enda mer lagt merke til. Clas Brede Bråthen synes jo sånt er morsomt og lager alltid litt scener ut av det.

Slakten gikk tydeligvis ikke utover prestasjonene. Granerud klarte ikke å kvalifisere seg til åpningsrennet i Oberstdorf søndag. I går slo han kraftig tilbake og ble nummer ni. Japaneren Ryoyu Kobayashi var igjen uslåelig - og vant. Han leder i sammendraget.

Nordmennene hadde generelt en dårlig dag i Nyttårshopprennet. Om sin egen innsats sier «Slippers-Granerud»:

- Jeg fikk ut to gode skihopp. Det har jeg slitt med i vinter, så dette betyr en del. Samtidig har jeg selv ikke vært så negativ som enkelte medier har vært. Jeg har vist at jeg har levert på trening. Jeg dro til bakken med en god følelse.

Med et dårlig resultat i Nyttårshopprennet kunne Granerud vært hakket nærmere å bli sendt hjem og blitt erstattet med Marius Lindvik. Nå får han sjansen også i Innsbruck og Bischofshofen.

- Jeg er blitt sendt hjem fra Hoppuka tidligere og det er ikke noe gøy. Jeg har også familie som kommer ned til de neste rennene. Det hadde vært kjedelig å bli sendt hjem når de kommer ned, påpeker Granerud.

Neste renn går i Innsbruck klokka 14.00 fredag. Hopperne ankom Alphotel i Innsbruck i ettermiddag.

- Vi har større ambisjoner enn det vi har prestert hittil, sier trener Alexander Stöckl.