Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopperne åpnet med flause

Ingen av de norske hopperne kom til finaleomgangen i verdenscupåpningen i hopp i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var både trist og kjedelig. Men det er vi som hopper og ingen andre bør ta skylden, sa Norges bestemann Tommy Ingebrigtsen til NTB.

Ingebrigtsen landet på 107,5 meter i sitt eneste hopp. Det holdt til 31. plass og for første gang i en verdenscupåpning gikk finaleomgangen uten nordmenn. Ingebrigtsen var 1,7 poeng unna en finaleplass.

De norske hopperne skyndte seg alle tilbake til hotellet etter 1. omgang for å følge finaleomgangen. De fikk se at forrige sesong suverene verdenscupvinner, polske Adam Malysz fortsatte der han slapp. Han vant med 0,8 poeng på tyske Martin Schmitt. Men Kasuyoshi Funaki er tilbake i verdenstoppen med sin tredjeplass.

Statisk


- Det blir for mye statisk hopping. Trykket på hoppet mangler fullstendig og hopperne gjør derfor ikke jobben sin, sa en skuffet hopptrener Ludvik Zajc. Han har i hvert fall ikke vært arbeidsledig etter en omgang i hoppbakken.

Fredag ble det en tidlig kveld for de norske hopperne som imidlertid lovet å revansjere seg allerede i lørdagens konkurranse.

- Vi lykkes nok bedre lørdag. Vi må prøve å gjøre oppgavene riktig, prøvde Ingebrigtsen å bortforklare den norske hoppfiaskoen med.

I fjor innledet han med femteplass i den samme bakken i Kuopio, og nordmennene gikk også overraskende til topps i lagkonkurransen dagen etter.

Ludvik Zajc hadde ingen god forklaring på hva de norske hopperne gjør feil bortsett fra å miste trykket på hoppkanten. Han mener det hele sitter mellom ørene på hopperne.

- De må prøve å kose seg litt. Slik det var i kveld var det altfor høye skuldre.

Skuffet president


Skipresident Jan Jensen og generalsekretæren i Norges Skiforbund, Øystein Andersen fulgte også hopprennet i de finske skoger.

- Det var nok ikke dette vi hadde forventet, sa skipresidenten, som fikk se at først Bjørn Einar Romøren landet på 97,5 meter og 45. plass. Så fulgte Olav Magne Dønnem med 100 meter blank og 44. plass. Mens Roar Ljøkelsøy med 96 meter bare hadde to mann bak seg på resultatlisten.

(NTB)

Hele Norges coronakart