Hopperne best igjen

Sist vinter var hoppgjengen best i verden. I går slo den til igjen med sesongens første plastseier. Aller mest imponerte Daniel Forfang fra rekruttlaget.

-  I sistehoppet satte jeg bakkerekord med 139,5 meter. Det var en fantastisk opplevelse, sier Forfang til Dagbladet etter lagseieren i Grand Prix-rennet i Zakopane.

Lørdag ble den 24 år gamle Tromsø-hopperen åttendemann i det individuelle Grand Prix-rennet, etter å ha vært uheldig med lufta i sistehoppet. I går stemte det meste.

-  På gang igjen

-  Seieren er vår første denne plastsesongen, og viser at vi er på gang igjen. Selv skal jeg jobbe knallhardt for å holde nivået framover. Det beste er nok å ta små skritt av gangen, sier Forfang.

Landslagstrener Geir Ole Berdahl mener bakkerekordholderen har vært best av nordmennene, helga sett under ett.

-  Daniel har gjort en kjempejobb, og ikke hatt et eneste dårlig skihopp. Sammen med Morten Solem er han den eneste i troppen som tilhører rekruttlaget. For landslaget er det veldig bra at det kommer folk bakfra og trøkker på, sier Geir Ole Berdahl.

Over 10 poeng foran

Foruten Forfang besto det norske vinnerlaget av Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen og fredagens tredjemann, Bjørn Einar Romøren. Avstanden til Østerrike på andreplass var 10,1 poeng.

 I nasjonskampen er det tre nasjoner som har skilt seg ut: Østerrike 1274, Japan 915 og Norge 909 poeng.

BAKKEREKORD: I gårsdagens laghopping i Zakopane satte Daniel Forfang bakkerekord med 139,5 meter. - En fantastisk opplevelse, sier hopperen fra rekruttlaget.