Hopperne bombardert med vektspørsmål: - Folk er bare misunnelige

Spekulasjoner etter at Johann André Forfang besvimte. 

PRESSEKONFERANSE: Hopptrener Alexander Stöckl  og de norske hoppgutta. Fra venstre: Bjørn Einar Romøren, Clas Brede Bråthen , Alexander Stöck,  Daniel-André Tande , Robert Johansson, Andreas  Stjernen, Johann Andre Forfang  Anders Fannemel og  Tom Hilde.  Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
PRESSEKONFERANSE: Hopptrener Alexander Stöckl og de norske hoppgutta. Fra venstre: Bjørn Einar Romøren, Clas Brede Bråthen , Alexander Stöck, Daniel-André Tande , Robert Johansson, Andreas Stjernen, Johann Andre Forfang Anders Fannemel og Tom Hilde. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI (Dagbladet): De norske hopperne ble bombardert med spørsmål om vektpining under dagens pressekonferanse i Lahti. Bakgrunnen var hendelsen der Johann André Forfang (21) besvimte før miks lagkonkurranse søndag.

Til NRK uttalte Tromsø-hopperen at han besvimte som følge av for lite inntak av væske og ernæring. Dermed startet spekulasjonene om at han egentlig forsøkte å pine seg ned i vekt før konkurransen.

Seinere kom det fram at besvimelsen skyldtes akutt blodtrykksfall. Forfang modererte også sine uttalelser om manglende væskeinntak. Men i VM-byen Lahti har snøballen rullet de siste 48 timene. Og spørsmålet har vært:

- Er Forfang produkt av en usunn idrett?

30 prosent

- Besvimelse kan skje hvem som helst. 30 prosent av befolkningen kan besvime i løpet av en normal hverdag. Det har ikke noe direkte årsak i vekt eller ernæring, opplyste hoppernes fysioterapeut og medisinske koordinator, Lars Haugvad, på pressekonferansen.

På spørsmål om hopperne har tynt seg mange ganger før konkurranse, svarte Tom Hilde:

- Jeg har tynt meg mange ganger i samråd med mennesker som kan dette. Det er snakk om å få til å slanke seg, noe 90 prosent av alle nordmenn prøver på, men ikke får til. Det lykkes vi med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer