Hopperne får hjelp av gliekspert

Tar grep etter nedturen i åpningsrennet.

DÅRLIG FART: De norske hopperne hadde dårlig fart ut fra hoppkanten under åpningsrennet i Oberstdorf. Nå sender Swix sin gliekspert for å hjelpe. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
DÅRLIG FART: De norske hopperne hadde dårlig fart ut fra hoppkanten under åpningsrennet i Oberstdorf. Nå sender Swix sin gliekspert for å hjelpe. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Etter flere mislykkede forsøk, får Tom Hilde endelig delta i det tradisjonsrike nyttårshopprennet.

I de tre tidligere rennene har han ikke klart å kvalifisere seg til. Denne gangen er han direkte kvalifisert til rennet. Årets siste dag skal derfor brukes til å forberede seg best mulig til 1. januar-rennet i OL-bakken i Garmisch-Partenkirchen.

- Akkurat det skal bli deilig. Jeg ser fram til ikke å feire nyttårsaften på den vanlige måten. Så det er jo en stor framgang fra tidligere år, sa Tom Hilde til NTB.

Hilde ble beste norske hopper i åpningsrennet i Oberstdorf og det på en dag han på langt nær vil kalle optimal. Etter å ha studert hoppene på video, er konklusjonen at man ikke er så veldig langt unna de beste.

Enkle feil
- Enkle feil har veldig mye å si. Det var godt gjort å komme på en 10.-plass med den hoppingen. Det fungerer litt for dårlig på trening, men så greier jeg å skjerpe meg det lille ekstra i konkurranse. Det vil jeg forsøke å endre på, slo askerbøringen fast.

De norske hopperne får også ekstra hjelp med å få bedre fart i tilløpet. Swix har sendt sin gliderekspert Terje Smedvold til Garmisch-Partenkirchen. Han skal gi de norske hopperne den ekstra gliden som kanskje trengs for å få norsk hoppsport i rampelyset igjen.

- Bra å se at Swix viser at de vil støtte oss, sa Hilde.

Slet med farten
- Vi slet med farten i Oberstdorf. Når det blir slike spesielle forhold med litt nedbør og man samtidig presser farten får vi problemer. Smedvold er den beste mannen Swix har på glid, så hvorfor ikke benytte oss av det når de tilbyr seg å komme nedover, sa hoppsjef Clas Brede Bråthen.

Terje Smedvold er mest kjent fra langrennsmiljøet som smører. Da han selv var aktiv vant han blant annet NM-gull i stafett sammen med Bjørn Dæhlie og Torgeir Bjørn for Bjerke i 1989.

(NTB)