Hopperne får sin egen Tour

Tror ikke det vil ødelegge Hoppuka.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) planlegger en egen Tour for hopperne. I 2009 innføres Tour de Jump, skriver Aftenposten.

- Vi er inspirert av Tour de Ski. Vi ser for oss minst fire renn i løpet av halvannen uke av februar neste år, som skal danne grunnlaget for denne nyvinningen, sier finske Jouko Törmänen, leder av hoppkomiteen i FIS.

Han frykter ikke at en slik Tour vil ta glansen fra hoppuken. Trolig blir Tyskland base for Touren, og i april skal det diskuteres hvilke andre land som skal være med som arrangører. Datoene blir fastsatt i mai.

- Vi tror at hopp har et stort potensial, både TV-, sponsor- og publikumsmessig, som gjør at vi også kan skape litt ekstra liv i annen halvdel av sesongen, mener Törmänen.

(NTB)

NY HOPPUKE: Anders Jacobsen & Co. får i framtida sjansen til å konkurrere i en ny hoppukemodell, etter Tour de Ski-modellen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
NY HOPPUKE: Anders Jacobsen & Co. får i framtida sjansen til å konkurrere i en ny hoppukemodell, etter Tour de Ski-modellen. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer
Hopperne får sin egen Tour