Hopperne flytter NM i normalbakke

- Ønsker ikke en meningsløs kamp mot sommeridrettene.

SPORTSSJEF:  Clas Brede Bråthen, her fotografert med Holmenkollbakken i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen, her fotografert med Holmenkollbakken i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NM i normalbakke har for liten status, og arrangeres til feil tid av året. Det ønsker Hopp-Norge å gjøre noe med. I stedet for i mars eller april, blir NM i normalbakke flyttet til oktober eller november. Endringen skjer allerede i år.

- Vi vil at rennet skal være starten på en ny sesong, og ikke avslutning på den gamle. Vi er ganske sikre på at fokuset og oppmerksomheten blir en helt annen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Slitne NM i normalbakke er tradisjonelt blitt arrangert etter den siste helga i verdenscupen i Planica. Flere av hopperne føler seg slitne. I tillegg har temperaturene kommet opp i plussgrader, snøen er råtten - og folk lengter etter sommer.

Mens NM i storbakke arrangeres i januar eller februar, er NM i normalbakke blitt utsatt i det lengste. Blant annet ruller fotballen for fullt. Dette tar hoppledelsen nå innover seg.

- Vi ønsker ikke en meningsløs kamp med sommeridrettene. Jeg tror vi heller skal styrke vår plass der vi har den, påpeker Bråthen.

- NM skal være et viktig arrangement i skihopping for alle - for utøvere, trenere, media og publikum. Et storbakkerenn synes jeg har høy status i dag. Det er det nasjonale mesterskapet med høyest oppmerksomhet. Hvis vi flytter normalbakkerennet til oktober eller november, vil viktigheten bli en helt annen enn når vi kommer hjem fra det siste verdenscuprennet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer