SPORTSSJEF:  Clas Brede Bråthen, her fotografert med Holmenkollbakken i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen, her fotografert med Holmenkollbakken i bakgrunnen. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Hopperne flytter NM i normalbakke

- Ønsker ikke en meningsløs kamp mot sommeridrettene.

(Dagbladet): NM i normalbakke har for liten status, og arrangeres til feil tid av året. Det ønsker Hopp-Norge å gjøre noe med. I stedet for i mars eller april, blir NM i normalbakke flyttet til oktober eller november. Endringen skjer allerede i år.

- Vi vil at rennet skal være starten på en ny sesong, og ikke avslutning på den gamle. Vi er ganske sikre på at fokuset og oppmerksomheten blir en helt annen, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Slitne NM i normalbakke er tradisjonelt blitt arrangert etter den siste helga i verdenscupen i Planica. Flere av hopperne føler seg slitne. I tillegg har temperaturene kommet opp i plussgrader, snøen er råtten - og folk lengter etter sommer.

Mens NM i storbakke arrangeres i januar eller februar, er NM i normalbakke blitt utsatt i det lengste. Blant annet ruller fotballen for fullt. Dette tar hoppledelsen nå innover seg.

- Vi ønsker ikke en meningsløs kamp med sommeridrettene. Jeg tror vi heller skal styrke vår plass der vi har den, påpeker Bråthen.

- NM skal være et viktig arrangement i skihopping for alle - for utøvere, trenere, media og publikum. Et storbakkerenn synes jeg har høy status i dag. Det er det nasjonale mesterskapet med høyest oppmerksomhet. Hvis vi flytter normalbakkerennet til oktober eller november, vil viktigheten bli en helt annen enn når vi kommer hjem fra det siste verdenscuprennet.

- Men ser du for deg bakker med snø i oktober?

- I første omgang må vi prøve med isspor i tilløpet og lande på plast. Dette er mulig både i Granåsen og Midtstuen. Men ser vi inn i glasskula, vil det bli mulig å produsere snø med langt høyere temperaturer enn i dag.

Venter på terminliste - Når settes dato for NM i normalbakke 2016?

- Vi har ikke gjort det ennå. Først må vi få den internasjonale terminlista i april, sier Bråthen.

NM i storbakke gikk av stabelen 26. januar. Rennet på Lillehammer ble vunnet av Kenneth Gangnes.