Hopperne slått med 680,8 poeng

80 dager før verdenscupstarten i Kuusamo er landslagshopperne fortsatt langt unna seierspallen.

Det bekymrer ikke landslagstrener Mika Kojonkoski. Han bruker plastsesongen til å forberede løperne på det som skal skje i vinter, og mener opplegget med mye fysisk trening vil gi gevinst utover i sesongen.

-  Vintersport

-  Selv om det arrangeres Sommer Grand Prix, er skihopping fortsatt en vintersport. Jeg har kontroll, og lover at laget er klart for pallen når snøen kommer, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.

-  Forlegne

I de fire plastrennene landslagsløperne har deltatt i, er det blitt niende, åttende, 23. og 11. plass. Avstanden til toppen har vært 593 poeng (lagkonkurransen i Hinterzarten), 9,5 poeng (Roar Ljøkelsøy individuelt i Hinterzarten), 51,8 poeng (Sigurd Pettersen i Zakopane) og 26,5 poeng (Sigurd Pettersen i Bischofshofen sist lørdag).

-  Hoppingen i Zakopane var så dårlig at den gjorde oss litt forlegne. Siden har vi jobbet hardt, og kommet på riktig spor. Nå går det bedre og bedre for hver økt. Den prosessen kommer til å fortsette, sier Mika Kojonkoski.

-  Høye mål

De nye dressreglene gjør at flyegenskapene blir redusert, og setter enda større krav til den fysiske styrken.

-  Vi har trent mye, er blitt sterkere og har høye mål om det som skal skje i OL i februar. Der må vi ha et sterkt lag, ikke bare én god løper. Har vi tre-fire, øker sjansene for at vi i hvert fall får én som har vinden med seg, sier Mika Kojonkoski.

NM neste

Neste gang landslagsløperne skal konkurrere, er i storbakke-NM på plast i Trondheim søndag 9. oktober. Deretter er det test og trening i Lahti, Kuopio og Kuusamo 20. til 28. oktober.

I kommende helgs Sommer Grand Prix-avslutning i Hakuba får COC-løperne Lars Bystøl, Jon Aaraas og Anders Bardal sjansen til å vise at de er bedre enn Mika Kojonkoskis menn på plast.

FINSK KONTROLL: Mika Kojonkoski lar seg ikke stresse av svake resultater 80 dager før verdenscupåpningen i hopp.