Hopperne til Wisla med ekle minner i bagasjen

Ble rundstjålet sist.

 FRASTJÅLET:  Forrige gang det norske hopplandslaget var i Visla, ble de frastjålet masse utstyr. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
FRASTJÅLET: Forrige gang det norske hopplandslaget var i Visla, ble de frastjålet masse utstyr. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

De norske hopperne er klar for andre runde i Sommer Grand Prix. Onsdag kveld var de på plass i Wisla, der de ble rundstjålet sist de var der.

- Jeg håper virkelig vi får ha utstyret vårt i fred denne gangen. Det går nok bra, for vi har fått beskjed om at alle lagene skal bo på samme hotell, og der blir nok sikkerheten skjerpet, sier Alexander Stöckl.

Da verdens beste hoppere besøkte den polske byen for verdenscuprenn sist vinter, gikk en tyvebande rundt fra hotell til hotell og stjal det de kom over av penger, telefoner, lesebrett og skiutstyr.

Ingen tatt Saken ble meldt til politiet. Arrangørene tok saken på alvor, men de skyldige ble ikke tatt. Alle som ble frastjålet saker og ting har fått erstattet det som ble borte. Det gjelder selvsagt også de norske hopperne.

Etter det første rennet i Sommer Grand Prix sist helg ble de norske hopperne liggende og trene i Hinterzarten, men onsdag kveld reiste de videre til Wisla. Det vil si at Anders Bardal reiste hjem, for han hopper ikke kommende helg.

De som hopper er Anders Fannemel (Notodden), Tom Hilde (Asker), Kim René Elverum Sorsell (Ullensaker), Andreas Stjernen (Sprova) og Rune Velta (Lommedalen).

Feiret Stjernen fylte 25 år på tirsdag, og det ble markert i bakken under treningshoppingen. Mange hopptilhengerne var på plass og Stjernen ble feiret på skikkelig vis, noe han satte stor pris på, meldes det fra hoppleiren.

Tom Hilde var best av de norske i det første rennet i Sommer Grand Prix, og målsettingen i Wisla er å gjøre det bedre enn den niendeplassen han sikret seg i Tyskland.

De norske hopperne returnerer til Norge allerede søndag.

(NTB)