Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppernes REODOR

Etter sjuendeplassen i Sapporo dro gudbrandsdølen Kristian Brenden (21) rett i smørebua på hotellet. - Der flyttet jeg litt på bindingene mine, så de står rett. Etterpå brukte jeg fila på hoppskoene, slik at alt er i orden til OL, sier Kristian Brenden til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OL-håpet fra Vinstra er den eneste som hopper med Rottefella-bindinger i Hakuba. I motsetning til konkurrentene har han også gamle, skeive hoppsko.

- Fordelen med Rottefella-bindingene, er at de aldri ryker. Når vi er på reise, hender det ofte at plastbindingene til de andre løperne blir ødelagt.

Gamle hoppsko

- Da er det alltid litt ekstra styr med å få utstyret i orden. Det maset slipper jeg, sier Kristian Brenden.

Problemet med Rottefella-bindingene, er at det ikke lages hoppsko som passer til dem.

- Derfor hopper jeg i gamle hoppsko, produsert for mange år siden. For å få skoene til å passe, måtte jeg gå løs på dem med fila. Litt mekking er bare artig, sier hoppsportens Reodor Felgen foran de tre OL-hopprennene onsdag 11. februar (K90 meter), søndag 15. (K120 meter) og tirsdag 17. februar (lagkonkurransen).

Fram til nå har Kristian Brenden hoppet med skråstilte bindinger. I Hakuba blir alt utstyret kontrollert - også at bindingene er rettstilte.

Hoppe bedre

- Nå er alt i orden. Det eneste som gjenstår, er å hoppe litt bedre på trening. Gjør jeg det, kommer jeg opp på et høyere, generelt nivå.

- Fortsatt er jeg langt bedre i konkurranser enn på trening, sier OL-håp og nybakt norgesmester Kristian Brenden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!