Hoppfans skal lokkes med øl

Her er løsningen for å få nordmenn i hoppbakken igjen.

Endelig har Norge et hopplag i verdensklasse igjen. Men tilskuerne uteblir på hjemmearenaen.

- Server øl og biff i hoppbakken, sier Jan-Erik Aalbu til Aftenposten. Han er lei av glisne tribuner på internasjonale hopprenn i Norge.

Da Roar Ljøkelsøy vant på hjemmebane i Granåsen lørdag, var kun 700 tilskuere møtt opp. I Mellom-Europa kan det være opp mot 100 000 tilskuere på hopprenn.

Aalbu presiserer at han ikke vil ha spritservering på sportsarrangement. Men han mener tiden er inne for å tilby øl og vin, slik som det er under renn i Mellom-Europa.

- Til helgens verdenscuprenn i Neustadt i Tyskland kommer 40.000 mennesker til å gå mann av huse. Der er det en helt annen stemning enn det man opplever når verdenseliten kommer til Norge. Salg av biffer og kylling, grilling i friluft, servering av alkoholholdige drikker og «ompamusikk» er vanlig. Publikum får en totalopplevelse. Den nye generasjonen vil ha noe annet, sier Aalbu til avisa.

- Vi skal ikke lenger enn til Danmark for å se at danskene har en helt annen holdning og kultur rundt dette, sier hoppsjefen.

(NTB)

ETTERLYSER SUPPORTERE:</B> Jan Erik Aalbu likte ikke at bare 700 så verdenscuprennet i Trondheim sist helg.