Hoppfeministen

Anette Sagen trodde hun var gutt helt til hun ble tenåring. Etterpå har hun irritert seg over at verden faktisk er ganske urettferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAALFELDEN (Dagbladet): - Dere aner ikke hvor heldige dere er. Herregud hvor mange ting dere gutter slipper å bekymre dere over, sier Anette Sagen.

Men ikke misforstå. I dag er Anette glad for at hun er jente. Veldig glad.

- Jeg har blitt mye mer jålete de siste åra. Det er egentlig et under med den oppveksten og oppdragelsen jeg hadde, flirer hun.

- Du var guttejente?

- Ja, gjett om. Det var et sjokk for meg å bli 13 år, og oppdage at jeg faktisk var jente. Men da skjedde det jo ting med kroppen som ikke var til å ta feil av.

- Utstøtt

I løpet av en kort vinter har Anette Sagen rukket å bli det nye ansiktet på kvinnekamp og feminisme i Norge. Gubbene i det internasjonale skiforbundet (FIS) vil ikke at Anette eller andre jenter skal få hoppe som prøvehoppere i skiflyging. Og de mener jentene må holde seg til K90-meters bakker i sine offisielle konkurranser.

- Den verste følelsen er at man blir utestengt, ikke aksptert. Jeg vil sammenlikne det med en følelse man har som unge, og blir utsøtt og ikke får lov å leke med de andre ungene i barnehagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.