STILL GOING STRONG:  Noriaki Kasai ble hyllet i Sapporo i Japan søndag. Foto: NTB Scanpix
STILL GOING STRONG: Noriaki Kasai ble hyllet i Sapporo i Japan søndag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hoppfenomenet Kasai hyllet for to nye verdensrekorder

Slutter ikke å overraske.

SAPPORO (Dagbladet): Han er 43 år, 6, juni fyller han 44. Likevel er japaneren Noriaki Kasai en av de beste skihopperne i verden.

Seinest søndag kom han på tredjeplass i verdenscuprennet i Sapporo, bare slått av nordmennene Anders Fannemel og Johann André Forfang.

Etter rennet i Japan dukket representanter for Guinness rekordbok opp. Foran øynene på et henrykt hjemmepublikum fikk Kasai det offisielle beviset på at han er registrert med to nye verdensrekorder det siste året.

 
• Med deltakelsen i Falun-VM forrige vinter har han vært med i 12 ski-VM fra 1989 til 2015. Det er best av alle hoppere i historien, lyder dommen fra Guinness.

• Han er også registrert med flest deltakelser i verdenscupen i hopp. Tallet er 488, i perioden fra 17. desember 1988 til 6. januar 2016.

Siden har Kasai vært med i ytterligere to renn, slik at tallet nå er 490.

Flere rekorder Fra før er japaneren registrert som den utøveren som har deltatt i flest OL. Tallet er sju, men denne rekorden deler han med den russiske akeren Albert Demchenko.

17. februar 2014 ble han registrert som den eldste skihopperen som noen gang har tatt medalje i OL. Det skjedde da Japan tok lagbronse i Sotsji. Kasai var da 41 år og 256 dager gammel.

Han er også den eldste som har vunnet et verdenscuprenn i hopp, 42 år og 176 dager. Denne seieren kom i Finland i november 2014.

- Da jeg var liten, hatet jeg å tape. Det kan forklare det jeg har oppnådd nå, sa Kasai under gårsdagens markering i Sapporo.

- En legende og konkurrent. Men han sier ikke så mye, forteller Anders Fannemel til Dagbladet.

Ble pappa Kasai ble for øvrig også pappa i helga.

- Klokka 03.50 lørdag morgen kom babyen endelig til verden. Hun veide 3060 gram, skriver han på bloggen sin.

Den japanske legenden kommer etter planen til Norge i løpet av de neste dagene. Til helga er det renn i Holmenkollen, deretter venter Granåsen og Vikersund.

Som en amerikansk speaker ville sagt:

- Give him a big hand!