Hoppfiasko igjen

Den ble den samme gamle historien da hoppsesongen fikk en tåkete start fredag. Tyske Martin Schmitt seilte overlegent fra alle.

Med 20 poengs margin til landsmannen Sven Hannawald tok han seieren, og sikret god stemning rundt det tyske middagsbordet på hotellet.

Tommy Ingebrigsten, som imponerte stort på trening i oppkjøringen til rennet, gjorde en godkjent konkurranse med sin femteplass. Men hadde 34 poeng fram til Schmitt. Det er mer enn utklassing. Hans jevne serie 115,5 og 116,5 meter)

Schmitt slo knockout på de andre gjennom et svev på 128 meter i første forsøk. Det ga ham en ledelse så stor at han rett og slett ikke fant det bryet verdt å ta noen sjanser i finaleomgangen.

Noen stor sesongstart ble det ikke for Norge. Fire mann, deriblant Lasse Ottesen, var tilskuere da verdenscuppoengene ble utdelt. De hoppet svakt i 1. omgang.

Morten Solem var lyspunktet. Hans 16. plass kom etter jevn og bra hopping. Olav Magne Dønnem mislyktes totalt i sitt andrehopp og endte som nummer 28.

Om halvannen måned er det tre år siden en nordmann vant i verdenscupen. Måten Schmitt opptrådte på, gjør at treårsgrensen fort kan over overskrides for de norske.