Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppflopp i andre omgang

- Ikke bra nok, sier Kojonkoski.

(Dagbladet.no): Tom Hilde ledet etter første omgang av verdenscuprennet i Lysgårdsbakken etter et kjempehopp på 133,5 meter, men slo av 10,5 meter i andre omgang. Det holdt bare til femteplass til slutt.

Bjørn Einar Romøren lå på tredjeplass etter et hopp på 129,5 meter i første omgang, men ble tatt av vinden i andrehoppet og flakset ned på kulen - 88 meter og 29. plass totalt.

Det var vanskelige forhold, men trener Mika Kojonkoski synes ikke det holder som forklaring.

- Normalt vil jeg ikke skylde på forholdene, men hadde de hoppet godt så skulle jeg ha klaget. Hoppene til Tom og Bjørn Einar var ikke bra nok, så da vil jeg ikke skylde på forholdene, sier finnen til NTB.

Tom Hilde klarte å spøke selv om det ble nedtur i andre omgang. Han har ledet etter første omgang før - i Lahti i fjor.

- Da endte jeg på 16.-plass, så jeg har jo forbedret meg kraftig siden da, sier 21-åringen.

Han gir skylda til en kombinasjon av vanskelige forhold og egen feil.

- Jeg ble veldig sen på kanten og ble derfor veldig hardt straffet slik forholdene var. Selvsagt en nedtur å hoppe så dårlig og bittert ikke å få det til, sier Hilde.

Østerrikeren Gregor Schlierenzauer mestret de vanskelige forholdene i andre omgang langt bedre, og andremannen etter første omgang tok seieren med et andrehopp på 129,5 meter.

Anders Bardal hoppet seg opp til sjetteplass etter 132,5 meter i andre omgang.

MISSET I ANDRE: Tom Hilde var ikke spesielt fornøyd etter å ha endt på femteplass. Han ledet etter første omgang i Lysgårdsbakken i kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
MISSET I ANDRE: Tom Hilde var ikke spesielt fornøyd etter å ha endt på femteplass. Han ledet etter første omgang i Lysgårdsbakken i kveld. Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix Vis mer

- Jeg er inne blant de topp ti og er kjempefornøyd, sier  Bardal til NTB.

Lars Bystøl fortsetter å hoppe stabilt bra, og ble nummer ni på Lillehammer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media