Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

HOPPGUTTA BEST MED BALL

GARMISCH (Dagbladet): Espen Bredesen tråkket til det han kunne, kastet seg framover i ren Kamikaze-stil - og scoret to mål på sletta i Olympiabakken i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter fiaskoen i Oberstdorf, fikk Espen Bredesen (29) og resten av hoppukegjengen utløp for frustrasjonen under gårsdagens trening i det gamle olympiaanlegget i Garmisch.

Fotballspillet var, når sant skal sies, flere hakk bedre enn hoppingen som ble prestert i Schattenbergbakken mandag.

- Bedre nytt år

- Jeg forstår antydningen om at vi er best med ball, det så jo slik ut i Oberstdorf. Samtidig tror jeg på et bedre, nytt år. Jeg er nær ved å lykkes, og ser fram til vendepunktet, sier en revansejlysten Espen Bredesen til Dagbladet.

- Det gjelder bare å finne balansen og tråkke skikkelig til på hoppet.

Han vant i Garmisch for fire år siden, og tør fortsatt si at han er kapabel til å gjenta den bedriften.

- Det snur seg fort i skihopping, og er bare å stå på videre. Formen er der, det gjelder bare å få ut kapasiteten i renn, sier Espen Bredesen foran morgendagens konkurranse i Olympiabakken.

Ingen OL-klare

For en forbedring må til.

38 dager før OL i Japan er ingen av hopperne kvalifisert for deltakelse.

Kravet som landslagssjef Trond Jøran Pedersen har satt, er minst to plasseringer blant de ti beste i verdenscuprenn. Foreløpig er det bare to nordmenn som har en plassering blant de ti beste: Jon Petter Sandaker (nr fire på Lillehammer) og Henning Stensrud (nr 4 i Engelberg).

Øvrige besteplasseringer for nordmennene er nr 11 (Henning Stensrud på Lillehammer), nr 26 (Jon Petter Sandaker i Predazzo), nr 19 (Henning Stensrud i Villach), nr 21 (Henning Stensrud i Harrachov), nr 13 (Roar Ljøkelsøy i Engelberg) og nr 26 (Håvard Lie i Oberstdorf sist mandag).

En trist liste, kan man si.

- Tidsspørsmål

- Vi er ikke fornøyd før vi har en mann på pallen og tre blant de 15 beste. Hoppmessig er vi i form, konkurransemessig er vi for dårlige. Så lenge vi hopper godt på trening, er det bare et tidsspørsmål før det løsner i renn, sier Trond Jøran Pedersen.

Selv om starten på OL-sesongen har vært den dårligste i manns minne, har han is i magen og ser optimistisk fram mot OL.

- Mye kan rette seg på den drøye måneden som er igjen. Jeg tror fortsatt at vi kan vinne OL-gull i hoppbakken, sier Trond Jøran Pedersen.

Knockout

Rennet i morgen går etter knockout-metoden. Samtlige 25 vinnere i førsteomgangen går til finaleomgangen, sammen med de fem utslåtte hopperne som har høyest poengsum.

Bare én nordmann er automatisk kvalifisert til førsteomgangen: Henning Stensrud, som ligger på 15. plass i verdenscupen etter de åtte første rennene.

Espen Bredesen, Lasse Ottesen, Tommy Ingebrigtsen, Håvard Lie, Stian Kvarstad, Kristian Brenden og Roar Ljøkelsøy må bli blant de 50 beste i dagens kvalifisering for å komme med i nyttårshopprennet 1. januar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!