Hoppgutta på 4. plass

Mika Kojonkoski ikke bekymret.

Norge endte på 4. plass i laghoppingen i sommer Grand Prix søndag. Trener Mika Kojonkoski er imidlertid ikke bekymret før VM-sesongen.

Roar Ljøkelsøy, Tommy Ingebrigtsen, Sigurd Pettersen og Bjørn Einar Romøren hoppet for det norske laget og var ikke mer enn 3,5 poeng bak Polen på 3. plass. Østerrike vant konkurransen med 1073 poeng, mens Norge fikk 1016 poeng.

- Det var bedre enn i går (lørdag). Hoppingen var litt gjennomsnittlig, så resultatet er ikke tilfredsstillende, men det var et steg framover fra lørdag. Treningen vil fortsette og kanskje kan vi bruke dette som et lite spark bak for oss, sa Mika Kojonkoski til NTB etter rennet.

Det norske hopplaget satser på VM-gull i Oberstdorf til vinteren etter en flott forrige sesong. Satsingen har ført til mindre fokus på Grand Prix-konkurranser, men mer og hardere trening. Sigurd Pettersen og Lars Bystøl må gå opp i vekt, og som et resultat av det har laget trent mer med vekter.

- Vi har bygget litt muskler, og det har fungert veldig bra for Sigurd. Hans fysiske evner har forbedret seg voldsomt.

- Dette er den første sommeren vi ikke konsentrerer oss om Grand Prix. Vi har trent litt mer enn tidligere før konkurransesesongen og ikke fokusert så mye på utstyr. Ting har gått som vi planla, og vi visste at plasseringen ikke ville bli den beste, sa Kojonkoski.

Tommy Ingebrigtsen fikk til et kjempehopp i første omgang på 108 meter. Kun japaneren Daiki Ito kom lenger med en halvmeter. Japanerne endte på 2. plass.

- Det var det beste hoppet fra laget vårt i helgen. Det var ikke perfekt, men ganske nære det beste Tommy kan gjøre.

- Jeg tror gutta kan gjøre det bedre, men det jeg er interessert i, og konsentrerer meg om, er den daglige holdningen til å jobbe. Jeg føler at våre utøvere jobber på et høyt nivå og at det er det som vil gi resultater.

(NTB)