Hoppgutta utenfor pallen i Polen

Skuffet i 1. omgang.

UTENFOR PALLEN:  Alexander Stöckls mannskap havnet utenfor pallen under Sommer Grand Prix i Polen.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
UTENFOR PALLEN: Alexander Stöckls mannskap havnet utenfor pallen under Sommer Grand Prix i Polen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De norske hoppgutta varierte noe i prestasjonene under fredagens lagkonkurranse i Sommer Grand Prix. Det endte til slutt med en 4.-plass.

Det norske laget lå på en noe skuffende 6.-plass etter den første omgangen i polske Wisla. Unge Phillip Sjøen var først ut for de norske gutta og åpnet rennet med fall. Det fikk noe av skylden for at Norge tapte terreng til konkurrentene før finaleomgangen.

- Phillip Sjøen var uheldig og satte seg ned på rumpa etter en mislykket landing i første omgang. Dermed ble hoppet tellende som fall og vi mistet mange poeng, sa landslagstrener Alexander Stöckl.

Nær pallen Men mot slutten hoppet Norge seg godt opp. Laget lå lenge svært godt an til å få en pallplass, men ankermann Anders Fannemel klarte kun 120 meter i sitt siste hopp.

- Jeg er veldig godt fornøyd med innsatsen og potensialet i dette laget. Vår beste hopper (Anders Bardal) er hjemme og trener, også viser vi likevel så mye solid hopping i sesongåpningen. Fannemel gjør et svakere finalehopp. Dermed holder det bare til 4.-plass. Vi hadde annenplassen innen rekkevidde og vi kunne vært med i kampen mot polakkene om seieren, sa Stöckl.

I tillegg til Sjøen og Fannemel var Andreas Stjernen og Rune Velta med for Norge.

Gode værforhold Bak Polen, som for øvrig også vant fjorårets utgave av rennet, endte Tsjekkia på 2.-plass, mens Østerrike tok 3.-plassen. Østerrikske Thomas Diethart mente vinden var på lag med hopperne.

- Værforholdene var bra, det var nesten ikke noe vind. Det ble en rettferdig konkurranse, hvor det beste laget vant, sa Diethart.

- Etter den runden vi hoppet torsdag ville vi vært overrasket om vi ikke vant lagkonkurransen. Alle på laget hoppet veldig godt, selv om vi vet at alt kan skje i skihopping, sa polske Piotr Zyla.

Lørdag venter individuell hopping i den samme bakken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer