Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppgutta vil gå kombi-NM

- Skal få kjørt seg, sier Magnus Moan.

(Dagbladet.no): Anders Jacobsen forteller til Ringerikes Blad i dag at han har lyst til å stille i lagkonkurransen i kombinert i andre del av ski-NM i Trondheim.

Med seg på laget vil han ha Roar Ljøkelsøy og Lars Bystøl.

- Etappene er på fem kilometer, så det skal vi nok få til. Men vi kommer nok til å gå på «en Brink» hele gjengen, sier Jacobsen.

Norges fremste kombinertløper, Magnus Moan, har ingenting mot å se hoppgutta stille i kombinert.

- Dette er bare positivt, det gir oss mer blest om kombinertsporten. At du ringer nå viser bare at det har slått an allerede. Jeg satser på at de kommer til NM med noenlunde langrennsform, og at de bruker påska godt til å trene, sier Moan til Dagbladet.no.

Ferdig med festinga

- Forventer du at de skaffer seg en solid ledelse etter hopprennet?

- Det er litt vanskelig å svare på. De er nettopp ferdig med en lang sesong, vi var ferdig uka før, og har gjort fra oss med den verste festinga og ferien. Jeg har i hvert fall holdt formen ved like, for NM er en viktig konkurranse for meg. Om hoppgutta skaffer seg en solid ledelse, så skal de få kjørt seg i langrennssporet, tror Moan.

VIL GÅ KOMBINERT: Anders Jacobsen og Roar Ljøkelsøy vil stille i lag-NM i kombinert sammen med Lars Bystøl. Foto: Erlend Aas, Scanpix
VIL GÅ KOMBINERT: Anders Jacobsen og Roar Ljøkelsøy vil stille i lag-NM i kombinert sammen med Lars Bystøl. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer

Så spørs det om spesialhopperne kan bety drastisk mindre fart i bakken enn kombinertgutta er vant til.

- Hvis farta blir justert etter dem, får vi ta det som en utfordring. Jeg ser ikke på det som noe stort problem, de må jo gå i samme langrennsløype som oss. Det blir like tøft for dem som det blir for oss å hoppe med liten fart, sier Magnus Moan.

Må søke om dispensasjon

Arrangementssjef i Norges Skiforbund, Terje Lund, sier til ringblad.no at det ikke er noe som hindrer hoppere å delta i kombinert-NM.

- Det er ikke kvoter i NM i kombinert. Både du og jeg kan stille opp så lenge vi er medlemmer av en klubb tilsluttet Norges Skiforbund, sier han.

Spørsmålet er imidlertid om Jacobsen, Ljøkelsøy og Bystøl kan stille på samme lag. Lagkonkurransen er nemlig en kretskonkurranse, og hopptrioen representerer klubber i tre forskjellige skikretser.

Så for å få stille som et kombinertlag i NM, må hoppgutta søke om dispensasjon.

- Da må de i så fall sende en søknad. Det blir opp til kombinertkomiteen å vurdere denne, sier Lund.

image: Hoppgutta vil gå kombi-NM

Ville gå i OL

Lars Bystøl drev kombinert fram til han var 20 år. Først da valgte han full satsing på hoppingen.

Etter at han vant gull i Torino-OL meldte Bystøl seg sammen med Bjørn Einar Romøren, Roar Ljøkelsøy og Sigurd Pettersen til å stille som reserver for det norske kombinertlaget som var slått ut av sjukdom.

Kombinertleiren takket nei til tilbudet, og valgte heller å trekke det norske laget fra OL-konkurransen.

LYKKE TIL! Magnus Moan synes det er positivt at hoppgutta vil skape blest om kombinert-NM, men tror de skal få det tøft i sporet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media