Drama i Holmenkollen under Raw Air

Hoppheltene preges av Kollen-bråket

Slåssing, kaos og T-banestans overskygget Norges lagseier i Raw Air. - Jeg så at det var kø og blålys da jeg sto på toppen. Bare trist, sa Andreas Stjernen.

MEDALJEVINNERNE: Polen med Maciei Kot, Dawid Kubacki (begge skjult), Stefan Hula og Kamil Stoch i lørdagens laghopp. Norge med Andreas Stjernen, Daniel-Andre Tande (skjult), Robert Johansson og Johan Andre Forfang i forgrunnen. Østerrike med Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck (begge skjult), Stefan Kraft og Clemens Aigner.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MEDALJEVINNERNE: Polen med Maciei Kot, Dawid Kubacki (begge skjult), Stefan Hula og Kamil Stoch i lørdagens laghopp. Norge med Andreas Stjernen, Daniel-Andre Tande (skjult), Robert Johansson og Johan Andre Forfang i forgrunnen. Østerrike med Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck (begge skjult), Stefan Kraft og Clemens Aigner. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tumultene oppsto etter at femmila var over. I trengselen som oppsto på T-banestasjonene i området visste folk ikke hvor de skulle gjøre av seg. Det oppsto flere personskader i kaoset.

Flere begynte å ta beina fatt i T-banesporet inn mot Oslo sentrum. Andre rev ned gjerder og viste aggressiv holdning mot politiet. Flere skal ha blitt skadd i kaoset som rystet Ski-Norge.

For å få skadde ut av området måtte det settes inn helikopter. Ved 20.00-tiden kunne en fortsatt høre blålyssirener.

Det skal ha vært rundt 100.000 mennesker i Holmenkollen lørdag. Det er like mange mennesker som arrangøren Holmenkollen Skifestival hadde ventet hele helgen.

- Det er helt jævlig, for å være ærlig. Det skal ikke være slik, sa en rystet Robert Johansson til NTB.

OL-helten var tydelig preget, selv om det i selve hoppanlegget ikke var tegn til verken slåssing eller bråk.

- Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Er det folk som har sett på langrennet? Dette hadde vi virkelig ikke håpet på. Det skal ikke skje på en så fin skidag i Kollen, fortsatte Søre Ål-hopperen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer