Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppjentene får ikke avslutte sesongen i Kollen

Det blir ingen verdenscupfinale i Holmenkollen for de kvinnelige hopperne. Den skal gå i Oberstdorf siste helgen i mars i stedet. Det har FIS bestemt.

OSLO  20170312.
Holmenkollen skifestival.
Maren Lundby gikk inn som nr. 2 under første omgang av verdenscuprennet i hopp stor bakke for kvinner i Holmenkollen, søndag.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20170312. Holmenkollen skifestival. Maren Lundby gikk inn som nr. 2 under første omgang av verdenscuprennet i hopp stor bakke for kvinner i Holmenkollen, søndag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Maren Lundby & co. skal utfor Holmenkollen søndag 11. mars, mens verdenscupfinalen i Oberstdorf går 14 dager senere.

Kvinnene skal dessuten kommende sesong ha to lagkonkurranse. Dermed begynner kvinnenes verdenscupsesong å ligne litt mer på mennenes program.

Den første lagkonkurransen skal foregå i Hinterzarten i Tyskland 16. desember. FIS har også satt opp en lagkonkurranse i Zao i Japan 20. januar.

Under FIS-kalenderkonferansen i Slovenia i helgen ble det også klart at jentene skal få sin egen «hoppuke» med trippelkonkurransen i Lysgårdsbakkene fra 1. til 3. desember. Der går de to første rennene i normalbakken, mens de 30 beste avslutter trippelen i storbakken.

Denne sesongen ska de kvinnelige hopperne gjennom 17 individuelle renn ved siden av OL-konkurransen i Pyeongchang i februar. Verdenscupsesongen starter i Lillehammer første helg i desember og avsluttes i Oberstdorf siste helg i mars.

Likevel er det langt fram til at kvinnelig skihopping er helt på høyde med mennene. Mens gutta kjemper om millionsummer i premier, er det betydelig mindre som havner på jentenes premiebord.

(NTB)

Hele Norges coronakart