Hoppjentene fikk ingen OL-hjelp i retten

Klagen fra Sagen og co. ble avvist.

NYTT OL-NEI:  Heller ikke den kanadiske domstolen ga klarsignal for at Anette Sagen, Lindsey Van og Ulrike Grässler - medaljevinnerne fra sist vinters VM i Liberec. Foto: Barbara Gindl, EPA/Scanpix
NYTT OL-NEI: Heller ikke den kanadiske domstolen ga klarsignal for at Anette Sagen, Lindsey Van og Ulrike Grässler - medaljevinnerne fra sist vinters VM i Liberec. Foto: Barbara Gindl, EPA/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Høyesterett i British Columbia i Canada har avvist klagen fra 15 kvinnelige skihoppere, inkludert Anette Sagen.

Jentene ba retten om å tvinge OL-arrangøren i Vancouver til å la dem delta i vinterens olympiske leker, eller å fjerne alle guttas hoppøvelser fra programmet.

Dette var ikke domstolen villig til å gjøre, melder Ottawa Citizen og CBC.ca.

- Vi har hele tida vært tydelige på at jentene bør få delta, og det kommer vi til å fortsette å være, sier hoppernes sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

De 15 tidligere og nåværende hopperne har hevdet at utelatelsen av kvinnehopp er i strid med kanadiske lover mot diskriminering.

IOC har stått knallhardt på at dette ikke har med kjønnsdiskriminering å gjøre, og at det kun er sportslige grunner til at hopp for kvinner ikke er blitt en OL-gren.

- Vi må få revet ned denne siste, tåpelige barrieren og skape likeverd for jentene. Argumentene imot er håpløse, mener Bråthen.

I VM i Liberec sist vinter fikk jentene omsider delta i sitt første ski-VM. Anette Sagen tok bronse. Men konservative IOC har man fortsatt ikke klart å overbevise om at kvinnehopp hører med i de olympiske leker.

- Jeg håper folkene som kommer etter de som sitter nå, ser mer positivt på jenteidrett. Vi kommer ikke til å gi opp kampen, sier Braaten.