AVLYSES: Det blir ingen flere verdenscuprenn i hopp for kvinnene. Her er Line Jahr i Holmenkollen i 2011. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
AVLYSES: Det blir ingen flere verdenscuprenn i hopp for kvinnene. Her er Line Jahr i Holmenkollen i 2011. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

Hoppjentenes sesong avlyses på grunn av snømangel

Ikke mulig å gjennomføre.

Det blir ikke flere verdenscuprenn i hopp for kvinner denne sesongen. Det besluttet Det internasjonale skiforbundet (FIS) mandag.

Kommende helgs to avsluttende renn i rumenske Rasnov er avlyst som følge av mildvær, og FIS ser ingen mulighet til å få omberammet rennene senere i mars. Dermed har Maren Lundby og resten av verdenseliten hoppet sitt siste verdenscuprenn i vinter.

Japanske Sara Takanashi har vunnet 14 av de 17 rennene som er arrangert i vinter og endte som den soleklare vinneren av verdenscupen. Østerrikske Daniela Iraschko-Stolz tok annenplassen, mens Maja Vtic fra Slovenia ble nummer tre.

Trioen vil få utdelt sine premier under skiflygingsrennene for menn i Planica midt i mars.

Maren Lundby ble beste norske jente på sjetteplass.

Rumenske Rasnov arrangerte i forrige uke junior-VM på ski og hadde store problemer med arrangementet som følge av lite snø. Å arrangere verdenscuprenn i hopp kommende helg viste seg helt umulig.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram