Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppkomet i flyplass-krangel

Fryktet NM i Holmenkollen skulle gå i vasken.

ANDREPLASS: Thomas Aasen Markeng tok NM-sølv i Midtstuen lørdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
ANDREPLASS: Thomas Aasen Markeng tok NM-sølv i Midtstuen lørdag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Robert Johansson (29) tok lørdag NM-gull i hopp normalbakke i Midtstuen i Holmenkollen. På de neste plassene fulgte Thomas Aasen Markeng og Daniel-André Tande.

For Aasen Markeng ble det en dramatisk oppladning. Den siste uka har 19-åringen vært på samling i polske Zakopane sammen med de andre hopperne. Da de skulle fly hjem fra Kraków fredag, var det så vidt landslagshopperen fikk bli med flyet.

- Jeg måtte krangle for å komme hjem, forteller han til Dagbladet.

Saken er den at hopperen fra Lensbygda Sportsklubb hadde glemt passet. I utlandet er pass det eneste norske ID- og reisedokumentet som er gyldig.

Han ble nektet innsjekking.

STOLT: Kjæresten Sarah Hagelund fulgte Thomas Aasen Markeng under NM i Midtstubakken. Foto: Tore Ulrik Bratland
STOLT: Kjæresten Sarah Hagelund fulgte Thomas Aasen Markeng under NM i Midtstubakken. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Via politiet i Norge fikk han tilsendt en kopi av passet på mail.

- Jeg viste det fram, men det hjalp ikke, sier hopperen.

- Til slutt måtte jeg bare bruke førerkortet og krangle - og fortelle at dette var den ID-en jeg hadde. Det blir siste gang jeg reiser uten pass.

Dinside.no skrev tidligere i år at politiets nettsider anbefaler at du tar med passet på alle utenlandsreiser. Årsaken er at både flyselskaper, ferjeselskaper og hoteller kan kreve gyldig ID-dokument ved innsjekking. Pass er det eneste norske ID- og reisedokumentet som er gyldig i utlandet, heter det.

- Jeg fryktet en stund at de skulle bli såpass vrange at jeg ikke skulle komme meg hjem, sier Aasen Markeng. Heldigvis løste trøbbelet seg til slutt via overtalelser.

VANT: Robert Johansson gikk til topps i NM normalbakke lørdag. Kjæresten Marlene Messell var fornøyd. Foto: Tore Ulrik Bratland
VANT: Robert Johansson gikk til topps i NM normalbakke lørdag. Kjæresten Marlene Messell var fornøyd. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Den spesielle oppladningen hindret likevel ikke Aasen Markeng fra å prestere i Midtstubakken lørdag. Han landet på 104 meter og 101,5 meter. Vinneren Robert Johansson hadde hopp på 103 meter og 100 meter.

- Det har vært litt opp og ned. Men jeg syntes jeg fikk ut to fine hopp, sier Aasen Markeng på sletta. Ringside hadde han kjæresten Sarah Hagelund (18), som var fornøyd med innsatsen.

Johansson var Norges beste hopper i verdenscupen i fjor. Han ser ut til å følge opp med en ny, fin sesong - men har et sterkt ønske om å bli enda bedre.

- Jeg trener hardere og hardere for hvert år. Jeg prøver å pushe kroppen for å se hva den tåler. Jeg har lyst til å bli best. Jeg har ikke lyst til å angre på at jeg ikke prøvde å bli best mulig, sier Johansson til Dagbladet.

I kvinneklassen ble det en oppskriftsmessig seier til Maren Lundby. Hun vant foran Silje Opseth og Anna Odine Strøm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media