Kalddusj for Marius Lindvik

Hoppkomet slått ut av telefon fra Stöckl: - Dritt

Trodde han skulle hoppe skiflyging for Norge. Så kom nedturen.

FRAMTIDA FORAN SEG: Marius Lindvik er et av de største hopptalentene i Norge. Men til Kulm i Østerrike skal han ikke. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FRAMTIDA FORAN SEG: Marius Lindvik er et av de største hopptalentene i Norge. Men til Kulm i Østerrike skal han ikke. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Skihopperen Marius Lindvik (19) trodde han hadde skutt gullfuglen etter første- og andreplass i kontinentalcupen denne helga. Kontinentalcupen - eller COC - er nivået under verdenscupen, og lørdag og søndag ble dette arrangert i Titisee-Neustadt i Tyskland.

Med de gode plasseringene sørget hopperen for at Norge fikk en ekstra plass i verdenscupen i østerrikske Kulm førstkommende helg. I stedet for seks hoppere får Norge delta med sju.

Praksisen er at den som hopper inn den ekstra plassen, skal få delta selv. Men i dette tilfellet var det én hake:

Så lenge du ikke har poeng i verdenscupen, får du i utgangspunktet ikke hoppe skiflyging - noe denne helga i Kulm handler om. Lindvik har ikke poeng i verdenscupen.

Kamp

Norge og trener Alexander Stöckl ville imidlertid ikke gi seg uten kamp. Til Dagbladet forteller Stöckl at da det ble klart at Lindvik hadde hoppet inn den ekstra plassen, kontaktet han renndirektør Walter Hofer. Dette skjedde søndag.

Unntak er blitt gjort før. Og signalene fra Hofer var positive: Renndirektøren antok at det ville være greit at Lindvik fikk hoppe treningsomgangene. Så kunne juryen - på bakgrunn av det de så der - vurdere om 19-åringen var skikket til å hoppe i konkurranse i Kulm, der Peter Prevc har bakkerekorden på 244 meter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer