Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppkometen: - Det gjør vondt i sjela. Jeg dummet meg loddrett ut

Dropper konkurranser.

VIKSERUND (Dagbladet): Robert Kranjec fra Slovenia vant gårsdagens skiflygingsrenn i Vikersund foran Kenneth Gangnes og Noriaki Kasai. Norge fikk fire hoppere blant de ti beste, men spesielt én var skuffet over seg selv:

Phillip Sjøen.

19-åringen som i fjor ble omtalt som en hoppkomet, landet på 125 meter i første omgang. Dermed var han uaktuell for et hopp nummer to, og endte på 58. plass.

Sjøen hadde tre hoppere bak seg på resultatlista.

- Det gjør vondt i sjela. Jeg dummet meg loddrett ut, sier han til Dagbladet.

Les også: 235 meter holdt ikke

Motgang Sjøen kan vise til 15 starter i verdenscupen. Han har vunnet laghopping i junior-VM to ganger, og han har bronse fra normalbakke. Han ble spådd en lysende framtid. Men det siste året har bestått av motgang og motivasjonsproblemer.

I går kveld ble han nærmest slukt i Vikersund. Monsterbakken skilte gutter fra menn, og Sjøen legger ikke skjul på sin skuffelse.

- Den siste perioden har tendensen vært at jeg har hoppet bra på trening. Når jeg kommer i konkurranse, er jeg usikker. Jeg får stikke fingeren i jorda og akseptere at jeg er så dårlig som jeg er.

Sjøen fortsetter:

- Det er tøft når det går dårlig. Det er tungt å kjøre ned hele unnarennet i Vikersund. Det er fryktelig vondt akkurat nå. Skihopping er skihopping.

NORGES BESTE:  Kenneth Gangnes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NORGES BESTE: Kenneth Gangnes. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

- Hva gjør du videre?

- Det blir mye hopping på snø, men jeg bør holde meg unna konkurranser for en stund. Jeg tar dag for dag, og det er ikke noe stress. Jeg har ikke noe mer å hoppe for denne sesongen. Kronen på verket var at jeg skulle bli med her. Men så dummet jeg meg loddrett ut.

Les også: - Som å hoppe ned fra 3. etasje

Fornøyd Stöckl Trener Alexander Stöckl omtalte den norske laginnsatsen som «fantastisk». Men Sjøen følte neppe han var en del av den potten.

- Jeg må bare se framover, og få flest mulig hopp. Så har vi noe å evaluere etter sesongen, påpeker han.

• Det er nytt renn i Vikersund i dag. Rennet starter klokka 16.00 og sendes på NRK1.