Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppkometen må vente

I dag skulle Daniel Forfang (24) hoppet for første gang siden han ble skadd lørdag for 10 dager siden.

I stedet for å prøve seg igjen i Granåsen, nøyde hoppkometen fra Tromsø seg med å filme lagkameratene i bakken.

- Jeg er fortsatt litt stiv etter at jeg jogget igjen for første gang i går. Får jeg hoppet i morgen, og det går bra, blir jeg med i v-cuprennene i Engelberg lørdag og søndag. Hvis ikke, må jeg diskutere hva jeg skal gjøre med landslagstrener Mika Kojonkoski, sier Forfang til Dagbladet.no.

Etter at han falt og ble skadd i høyrekneet, ankelen og fotbladet i Granåsen 4. desember, har det gått sakte men sikkert framover.

- Skal jeg være med til Engelberg, må jeg være bra nok til å prestere på det nivået jeg ønsker. Blir jeg hjemme, får jeg god tid på meg foran hoppuka som starter i Oberstdorf 29. desember. Det hele avhenger av hvordan det går i morgen, sier Daniel Forfang.

Sju hoppere er påmeldt til helgas renn i Engelberg: Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen, Sigurd Pettersen, Henning Stensrud og Daniel Forfang.

Bystøl, Romøren og Pettersen hoppet på Lillehammer i dag, de øvrige minus Forfang trente i Granåsen.

- Vinden gjorde at storbakken på Lillehammer var utelukket, dermed måtte vi over i 90-metersbakken. Der fikk vi ei økt med veldig bra utbytte, sier B-landslagstrener Kjetil Strandbråten til Dagbladet.no

Sigurd Pettersen fortsetter der han slapp i Harrachov, og tar stadig nye steg. Lars Bystøl er fortsatt bra i støtet, og hoppet på et høyt nivå. Bjørn Einar Romøren startet litt plundrete, men avsluttet bra.

I Granåsen var det også vanskelige forhold, med mildvær og varierende vind.

- Vi fikk ei økt med litt utfordrende forhold. Hver av løperne fikk fem-seks hopp. Roar Ljøkelsøy presterte sånn midt på treet, sier assisterende landslagstrener Geir Ole Berdahl.

HÅPER PÅ ENGELBERG: Daniel Forfang skal teste foten i morgen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media