Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppkometen Phillip (18) fikk streng beskjed: - Ro deg ned

For ivrig etter fallet.

(Dagbladet): Hoppkometen Phillip Sjøen (18) vartet opp med et svev av en annen verden i tyske Klingenthal fredag. Han landet på 148 meter, noe som er 1,5 meter lenger enn bakkerekorden til Michael Uhrmann fra 2011.

Dessverre var dette også det eneste unggutten fikk gjort i Vogtland Arena i Klingenthal denne helga. Han falt brutalt, og ble fraktet til sykehus.

• Grusomt fall
• Bråthen i krisetelefon
• Reddet av superhjelm
• Sov som en stein

Til alt hell ble ingenting brukket, og nå ønsker Sjøen å komme raskt tilbake. Litt for raskt, mener hopplandslagets ekspertise.

Ned på jorda I går kveld hadde Sjøen et møte med lagets fysioterapeut - Lars Haugvad - på Olympiatoppen i Oslo.

- Han dro meg ned på jorda, sier Sjøen til Dagbladet.

Selv med blåveis og hoven leppe så hopperen for seg at han kunne gi full gass igjen etter to-tre dager.

- Jeg satset på en nesten full treningsuke, men fikk beskjed om at det ikke kom på tale. Med hjernerystelse er det viktig å følge protokollen.

Han fortsetter:

- Jeg liker ikke å sitte stille, og er veldig glad i å trene. Men jeg hadde en god dialog med fysioterapeuten. Vi har lagt et løp som er litt roligere enn hva jeg hadde tenkt meg.

Vant to renn Sjøen har kommet som et skudd det siste halvåret. Blant annet vant han to Grand Prix-renn på plast i japanske Hakuba. Han har vært god på trening, og fikk tillit av trener Alexander Stöckl i Klingenthal.

Monstersvevet på 148 meter viser hva som bor i unggutten.

Sjekk spensten hans her

- Jeg trodde nesten han skulle ramle i hodet på meg, uttalte en bestyrtet sportssjef, Clas Brede Bråthen, etterpå.

Det som er klart, er at Sjøen står over rennene i Finland til helga. Men han er høyaktuell til Lillehammer i neste uke.

- Phillip blir ikke med til Finland. Han trenger litt tid på seg for å komme tilbake til hoppinga, sier trener Alexander Stöckl til Dagbladet.

OK plassering - Hvor god betrakter du Sjøen?

- Han er god for en OK plassering i verdenscupen, svarer Stöckl.

- Hoppet i Klingenthal var fantastisk. Men det var også høy fart. Han kjørte fra bom 25. Søndagens konkurranse - med litt mindre vind - gikk fra bom 16. Likevel var det et kjempehopp, og han har potensiale til en god plassering.

Joachim Hauer erstatter Sjøen i Finland, melder Norges Skiforbund. Dermed ser laget slikt ut:

• Anders Bardal (Steinkjer), Anders Fannemel (Hornindal), Tom Hilde (Asker), Rune Velta (Lommedalen), Joachim Hauer (Bækkelaget) og Anders Jacobsen (Ringkollen).

STORTALENT:  Phillip Sjøen må være på sidelinja i noen dager etter fallet i Klingenthal. Foto: Jacques Hvistendahl
STORTALENT: Phillip Sjøen må være på sidelinja i noen dager etter fallet i Klingenthal. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling