Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppkometen plages av polske fans: - De ringer meg midt på natta

- Uønsket, sier Sjøen.

HOPPKOMET:  Phlilip Sjøen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HOPPKOMET: Phlilip Sjøen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Polakkene elsker skihopp. Nå har flere også lagt sin elsk på Norges nye komet, Phillip Sjøen.

- De er jævlig ivrige, sier 18-åringen til Dagbladet.

Sjøen er hoppsportens svar på Martin Ødegaard (16). Foreløpig har han ikke utrettet stort, hvis vi ser på rene meritter.

Men talentet - potensialet - er i verdensklasse.

Derfor har interessen tatt av, også utenfor Norges grenser. Det startet da Sjøen hoppet Sommer Grand Prix på plast i polske Wisla i juli.

- Jeg fikk mange fans som har fulgt meg etterpå, forteller han til Dagbladet.

Midt på natta - Det har egentlig ballet på seg. Noen har fått tak i nummeret mitt. De ringer midt på natta og lurer på hvordan det går. De sier ikke noe fornuftig. Det er en type oppmerksomhet jeg helst skulle vært foruten, påpeker Sjøen.

- Vurderer du å skifte nummer?

- Nei, egentlig ikke. Men de er bare jævlig ivrige. Det tikker inn meldinger som ikke har noen fornuft.

Sjøen ble diskvalifisert i rennet i Wisla, så her er det tydeligvis andre momenter enn det hoppfaglige som har fenget. Men seinere slo han tilbake, og vant to Grand Prix-renn i Japan.

Hyggelig Mange jenter med navn som klinger polsk følger Sjøen på Facebook og andre sosiale medier. Den biten synes han bare er hyggelig.

- De slutter opp om sporten og følger med. Det er flott, understreker han.

- Men de kan slutte å ringe midt på natta.

Sjøen snakket med Dagbladet mens han spilte et parti biljard i sveitsiske Engelberg i går kveld. Tidligere på dagen kom han på 25. plass i kvalifiseringen.

Det er verdenscuprenn lørdag og søndag, begge med start klokka 14.15.

126 meter - Jeg viste at jeg henger bra med i treningshoppene. Men i kvalifiseringen var jeg ikke helt der jeg ønsker, sier Sjøen, som landet på 126 meter.

- Lykke til, skriver en polsk ungmø på Sjøens Facebook-side.

Mye står på spill denne helga. Mandag skal laget til Hoppuka være klart. Sjøen håper å være blant de sju utvalgte. Han kjenner ikke noe, verken fysisk eller psykisk, etter fallet i Klingenthal i november.

- Den største utfordringen er at jeg bare har hatt 20 hopp på snø siden. Jeg håper på noen gode opplevelser i Engelberg, så får vi se hvordan det ender, framholder han.

NORGES BESTE: Phillip Sjøen (helt til høyre) er en del av det ypperste hoppselskapet i Norge. Fra venstre: Daniel Tande, Anders Bardal, Andreas Stjernen, Tom Hilde, Rune Velta, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Phillip Sjøen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
NORGES BESTE: Phillip Sjøen (helt til høyre) er en del av det ypperste hoppselskapet i Norge. Fra venstre: Daniel Tande, Anders Bardal, Andreas Stjernen, Tom Hilde, Rune Velta, Anders Jacobsen, Anders Fannemel og Phillip Sjøen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer