Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppkometen ville legge opp. TV-bilder forandret alt

Phillip Sjøen: - Norsk suksess har gitt mersmak.

VIL TILBAKE PÅ TOPPNIVÅ:  Phillip Sjøen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VIL TILBAKE PÅ TOPPNIVÅ: Phillip Sjøen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hopptalentet Phillip Sjøen (20) fra Nesodden utenfor Oslo ble sammenliknet med Bjørn Wirkola. Men forrige sesong gikk ikke etter planen. Trøblete knær - og resultater som ikke svarte til forventningene - gjorde at han ble drevet til kanten av stupet.

- I sommer la jeg uoffisielt opp, sier 20-åringen til Dagbladet.

Han var utbrent og hadde mistet seg selv. Nå observeres han stadig i hoppbakken igjen. Målet er klart: Han vil være med for fullt fra neste sesong.

Så hva skjedde?

- Det er mye takket være gutta som er ute og herjer nå, forteller han. Gutta han sikter til er hopplandslaget, og i helga er det full rulle i Holmenkollen.

Inspirert På samme måte som andre nordmenn har Sjøen benket seg ned og sett rennene på NRK. Seinest søndag ble det dobbelt norsk i Sapporo i Japan. Norge leder nasjonskampen, og det feier en positiv vind over de norske aktørene i bakken.

Sjøen har latt seg inspirere av TV-bildene. Det har vært med på å forandre alt. Nå har han funnet gleden ved å hoppe igjen.

FORBILDE:  Phillip Sjøen (til høyre) har likt det han har sett av Johann André Forfang og co. (til venstre). Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
FORBILDE: Phillip Sjøen (til høyre) har likt det han har sett av Johann André Forfang og co. (til venstre). Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Målet for sesongen var å finne tilbake motivasjonen. Det har jeg klart. Gutta har levert gode resultater. Det har gitt mersmak for oss under også.

- Artig å hoppe Vi møter Sjøen på sletta i Lysgårdsbakken på Lillehammer. I NM i januar kom han på 12. plass etter svev på 105,5 og 118,5 meter.
 
Han sier:
 
- Jeg har startet med blanke ark. Jeg mistet noen måneder i sommer fordi jeg uoffisielt hadde lagt opp. Det er litt å ta igjen. Men jeg ser framover. Og jobber i stillhet.

Han kan vise til to VM-gull i laghopping for juniorer. Han har også tre NM-sølv fra senior-NM og to gull fra junior-NM. Før Hoppuka i 2014/2015 gikk han selv ut med høye ambisjoner, og drømte om en sammenlagtseier. Han var også oddsfavoritt til å gjøre dette.

Så raknet korthuset.

Skadefri - Jeg er skadefri igjen, og gjør mange gode hopp på trening. Jeg må bare få det ut i renn også. Jeg får male på.

Han fortsetter:

- Det ble litt mye stang ut i en periode. Det ble en miks av mye rart. Jeg måtte finne meg selv oppi dette og hadde uoffisielt lagt opp.

Sjøen er glad for at kjæresten har støttet ham.

- Det hjelper å ha folk på hjemmebane som støtter deg. Hun lot meg ikke legge opp. Det er kanskje jeg som har vært dårlig til å se langsiktig.

Han fortsetter:

- Det har vært mye bra hopping av nordmennene. På sikt vil jeg prøve å matche dem.

PS: Den neste uka er det verdenscuprenn i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund. Sjøen er ikke en del av det norske verdenscuplaget.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media