Hoppkometen ville legge opp. TV-bilder forandret alt

Phillip Sjøen: - Norsk suksess har gitt mersmak.

VIL TILBAKE PÅ TOPPNIVÅ:  Phillip Sjøen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VIL TILBAKE PÅ TOPPNIVÅ: Phillip Sjøen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hopptalentet Phillip Sjøen (20) fra Nesodden utenfor Oslo ble sammenliknet med Bjørn Wirkola. Men forrige sesong gikk ikke etter planen. Trøblete knær - og resultater som ikke svarte til forventningene - gjorde at han ble drevet til kanten av stupet.

- I sommer la jeg uoffisielt opp, sier 20-åringen til Dagbladet.

Han var utbrent og hadde mistet seg selv. Nå observeres han stadig i hoppbakken igjen. Målet er klart: Han vil være med for fullt fra neste sesong.

Så hva skjedde?

- Det er mye takket være gutta som er ute og herjer nå, forteller han. Gutta han sikter til er hopplandslaget, og i helga er det full rulle i Holmenkollen.

Inspirert På samme måte som andre nordmenn har Sjøen benket seg ned og sett rennene på NRK. Seinest søndag ble det dobbelt norsk i Sapporo i Japan. Norge leder nasjonskampen, og det feier en positiv vind over de norske aktørene i bakken.

Sjøen har latt seg inspirere av TV-bildene. Det har vært med på å forandre alt. Nå har han funnet gleden ved å hoppe igjen.

- Målet for sesongen var å finne tilbake motivasjonen. Det har jeg klart. Gutta har levert gode resultater. Det har gitt mersmak for oss under også.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer