<strong>VIL TILBAKE PÅ TOPPNIVÅ:</strong>  Phillip Sjøen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
VIL TILBAKE PÅ TOPPNIVÅ: Phillip Sjøen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Hoppkometen ville legge opp. TV-bilder forandret alt

Phillip Sjøen: - Norsk suksess har gitt mersmak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hopptalentet Phillip Sjøen (20) fra Nesodden utenfor Oslo ble sammenliknet med Bjørn Wirkola. Men forrige sesong gikk ikke etter planen. Trøblete knær - og resultater som ikke svarte til forventningene - gjorde at han ble drevet til kanten av stupet.

- I sommer la jeg uoffisielt opp, sier 20-åringen til Dagbladet.

Han var utbrent og hadde mistet seg selv. Nå observeres han stadig i hoppbakken igjen. Målet er klart: Han vil være med for fullt fra neste sesong.

Så hva skjedde?

- Det er mye takket være gutta som er ute og herjer nå, forteller han. Gutta han sikter til er hopplandslaget, og i helga er det full rulle i Holmenkollen.

Inspirert På samme måte som andre nordmenn har Sjøen benket seg ned og sett rennene på NRK. Seinest søndag ble det dobbelt norsk i Sapporo i Japan. Norge leder nasjonskampen, og det feier en positiv vind over de norske aktørene i bakken.

Sjøen har latt seg inspirere av TV-bildene. Det har vært med på å forandre alt. Nå har han funnet gleden ved å hoppe igjen.

<strong>FORBILDE:</strong>  Phillip Sjøen (til høyre) har likt det han har sett av Johann André Forfang og co. (til venstre). Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix
FORBILDE: Phillip Sjøen (til høyre) har likt det han har sett av Johann André Forfang og co. (til venstre). Foto: Erik Johansen / NTB Scanpix Vis mer

- Målet for sesongen var å finne tilbake motivasjonen. Det har jeg klart. Gutta har levert gode resultater. Det har gitt mersmak for oss under også.

- Artig å hoppe Vi møter Sjøen på sletta i Lysgårdsbakken på Lillehammer. I NM i januar kom han på 12. plass etter svev på 105,5 og 118,5 meter.
 
Han sier:
 
- Jeg har startet med blanke ark. Jeg mistet noen måneder i sommer fordi jeg uoffisielt hadde lagt opp. Det er litt å ta igjen. Men jeg ser framover. Og jobber i stillhet.

Han kan vise til to VM-gull i laghopping for juniorer. Han har også tre NM-sølv fra senior-NM og to gull fra junior-NM. Før Hoppuka i 2014/2015 gikk han selv ut med høye ambisjoner, og drømte om en sammenlagtseier. Han var også oddsfavoritt til å gjøre dette.

Så raknet korthuset.

Skadefri - Jeg er skadefri igjen, og gjør mange gode hopp på trening. Jeg må bare få det ut i renn også. Jeg får male på.

Han fortsetter:

- Det ble litt mye stang ut i en periode. Det ble en miks av mye rart. Jeg måtte finne meg selv oppi dette og hadde uoffisielt lagt opp.

Sjøen er glad for at kjæresten har støttet ham.

- Det hjelper å ha folk på hjemmebane som støtter deg. Hun lot meg ikke legge opp. Det er kanskje jeg som har vært dårlig til å se langsiktig.

Han fortsetter:

- Det har vært mye bra hopping av nordmennene. På sikt vil jeg prøve å matche dem.

PS: Den neste uka er det verdenscuprenn i Holmenkollen, Granåsen og Vikersund. Sjøen er ikke en del av det norske verdenscuplaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer