Hoppkomiteen slår tilbake

Hoppkomiteen skriver i en pressemelding at Clas Brede Bråthen har prøvd å kuppe sin egen ansettelse.

I HARDT VÆR: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Lise Åserud / NTB
I HARDT VÆR: Sportssjef Clas Brede Bråthen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hoppkomiteen hevder i en pressemelding at de har forsøkt å finne en løsning på konflikten mellom sportssjef Clas Brede Bråthen og skiforbundet.

Dette skal ifølge komiteen ha vært vanskelig. Resultatet er at Bråthen ikke får forlenget kontrakten som sportssjef etter neste sesong.

Hoppkomiteen og leder Alf Tore Berg viser til et møte 22. juni der det ble lagt fram ulike løsningsforslag.

Komiteen har tidligere omtalt «samarbeidsform» som grunnlag for konflikten.

LEDER AV HOPPKOMITEEN: Alf Tore Haug. Foto: Vidar Ruud / NTB
LEDER AV HOPPKOMITEEN: Alf Tore Haug. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer

I pressemeldingen heter det:

«I et møte med Clas Brede og hoppkomiteen 22. juni ble det lagt fram flere ulike løsningsforslag, samt gjennomgått hvilke krav i forhold til hans samarbeidsform som var helt nødvendig å enes om for at et samarbeid med resten av skiforbundet og øvrige aktører skulle kunne fungere. Både løsningsforslag og krav ble avvist av Clas Brede, og situasjonen framsto som låst fra hans side.»

Videre heter det:

«Videre i denne dialogen ønsket jeg som komitéleder å illustrere hvor sterk vår vilje var til å kjempe for en forlengelse, og brukte et kontraktsutkast som eksempel på dette. Jeg var eksplisitt på at kontraktsutkastet bare var ment som et signal til Clas Brede om hoppkomiteens ambisjon om å finne en løsning som kunne fungere for han, hoppkomiteen og resten av skiforbundet. Det ble videre presisert vi nå måtte avvente neste skritt.»

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

«Clas Brede velger dessverre så å fylle ut den informasjonen som manglet i utkastet, som lønn og andre opplysninger, som åpenbart er arbeidsgiverstyrt informasjon. Seint på kvelden 25. juni sender Clas Brede ut en e-post til nåværende og tidligere hoppkomité, samt ledergruppa i hopp om at han har signert ny kontrakt og takker komiteen for tilliten. Leder av hoppkomiteen tar umiddelbart kontakt med Clas Brede, og det gjøres helt klart at dette er et tillitsbrudd vi er skuffet og sterkt opprørt over.»

Haug viser der til kontrakten som er blitt kjent hos NRK tirsdag. Bråthen valgte i dag å gå ut med selve kontraktutkastet samt kommentarer knyttet til det.

«Jeg ser i ettertid at utkastet ikke burde vært signert, men jeg presiserer på det sterkeste at det aldri var tvil eller uklarheter rundt at dokumentet ikke var en kontrakt til signering. Jeg hadde heller aldri en tanke om at Clas Brede skulle misbruke min tillit på denne måten», sier Haug i pressemeldingen.

«Vi anser dette som et forsøk fra Clas Brede på kuppe egen ansettelse, og vi er også kjent med at det er gjort forsøk på å få «signeringen» offentliggjort gjennom skiforbundets kanaler. Slike forhold kan vi ikke være kjent av i Hopp-Norge, og en samlet hoppkomité håper nå at fokuset kan snus slik at vi i fellesskap gjenoppretter den nødvendige tilliten i alle ledd.»

Bråthen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser for en kommentar til saken. Men til NRK sier han:

- Jeg mener det er litt meningsløst å datere og signere utkast. Da blir det hans ord mot mine ord, men jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal signere et utkast. Det beklager jeg at jeg ikke skjønner, hvis det er noe jeg burde ha skjønt.

Mandag kom Dagbladet med en sak der vi kunne avsløre deler av grunnlaget for hvorfor Bråthen hadde fått en advarsel fra skiforbundet.

Det gjaldt blant annet en artikkel i Dagbladet 15. desember der Bråthen var sterkt kritisk til avlysningene i kvinnehopp. Kritikken var myntet på ledelsen i skiforbundet.

SKITOPPER: Generalsekretær Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste. Foto: Annika Byrde / NTB
SKITOPPER: Generalsekretær Ingvild Bretten Berg og skipresident Erik Røste. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Han har også hatt sine feider med generalsekretær Ingvild Bretten Berg. Spesielt ett ord skal ha falt i et møte som fikk generalsekretæren til å reagere. Bråthen har seinere beklaget dette.

Det er en personkonflikt mellom Bråthen på den ene sida og generalsekretær Bretten Berg og skipresident Erik Røste på den andre sida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer