Hoppkvaliken utsatt til torsdag

Kollen-tåka ble for tett.

TÅKEGRØT: Slik så det ut i Holmenkollen tidligere i dag. Kveldens hoppkvalik er nå utsatt til i morgen.Foto: SCANPIX
TÅKEGRØT: Slik så det ut i Holmenkollen tidligere i dag. Kveldens hoppkvalik er nå utsatt til i morgen.Foto: SCANPIXVis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Kvalifiseringen til morgendagens storbakkerenn i Holmenkollbakken skulle etter planen vært avviklet onsdag klokka 18.00.

Den famøse Holmenkollen-tåka har imidlertid satt en stopper for det.

Umulige siktforhold og kraftig vind sørger for at man gjør et nytt forsøk torsdag klokka 15.30. Det ble klart etter et jurymøte i ettermiddag.

- Det hadde nok gått an å hoppe i dag, men for å få kjørt et godt og rettferdig kvalikrenn var det helt riktig å avlyse, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Værmeldinga er oppløftende, så det ligger an til bedre forhold i morgen.

- Er det litt trist at tåka har tatt et par dager hittil i VM?

- Vel, spesielt for jentene var det veldig synd. Ellers har vi jo hatt fine dager, men det er klart vi kunne håpet på et par grader kaldere og klarere vær. Vi får ta det vi får, og håpe at vi kan få festen vi håper på i morgen og i helga, sier Bråthen.

Selve rennet skal etter planen avvikles i morgen klokka 17.00, og på det norske laget hopper Anders Bardal, Anders Jacobsen, Johan Remen Evensen og Tom Hilde. Heller ikke treninga i morges kunne gjennomføres.

Tom Hilde er forøvrig direktekvalifisert til rennet.