Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopplandslaget slanket

Det nye hopplandslaget er slanket fra sju til seks utøvere kommende sesong. Lars Bystøl er ny på laget.

Anders Bardal og Kim Roar Hansen er hospitanter, men vil ikke få samme støtte fra Olympiatoppen som A-lagshopperne.

Selv om utfallet av uttaket til nytt hopplandslaget ikke var så veldig overraskende så reagerte de som ikke ble funnet gode nok.

- Jeg synes det er bra at noen reagerer på å bli vraket, men vi forventer at både Anders og Kim Roar skal bli blant de beste denne sesongen. Derfor vil de være veldig tett knyttet til A-laget, sier hoppsjef Jan-Erik Aalbu til NTB.

Lars Bystøl hadde en hospitantrolle forrige sesong, og ikke overraskende ble han funnet god nok for A-laget, som også består av Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren og Henning Stensrud.

Men hospitantene får ikke samme pengestøtte som de andre?

- Det er selvsagt mer støtte til A-lagshopperne, men det er bare slik er med de midlene vi har, fortsetter Aalbu.

Uavklart med Kojonkoski

- Er det noen avklaring når det gjelder Mika Kojonkoskis kontrakt ennå?

- Han har kontrakt til sommeren 2004, og jeg synes det er helt greit at han tar den tiden han trenger til å bestemme seg om han vil fortsette videre. Jeg er glad vi ikke har fotballtendenser med altfor lange kontrakter, slår Aalbu fast.

Rekruttlaget inneholder ti navn hvor tre er såkalt hospitanter. Størst interesse er det kanskje rundt 17-åringen Jon Aaraas fra Ready. Hoppsjefen tror han kan ta steget blant de beste allerede denne sesongen.

(NTB)

INN PÅ LAGET: Lars Bystøl overbeviste denne sesongen, og er inn på A-landslaget i hopp neste sesong.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media