TRENGER SPONSOR:  Anders Bardal og de norske hopperne kjører opp til en ny sesong fra mai. Men fortsatt er ikke det viktigste på plass: Ny hovedsponsor etter VG. Foto: NTB Scanpix
TRENGER SPONSOR: Anders Bardal og de norske hopperne kjører opp til en ny sesong fra mai. Men fortsatt er ikke det viktigste på plass: Ny hovedsponsor etter VG. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hopplandslaget står fortsatt uten ny hovedsponsor

VG trakk seg ut.

(Dagbladet): Om tre uker starter oppkjøringen til en ny hoppsesong. Men foreløpig står Anders Bardal og co. uten hovedsponsor.
 
Siden 1992 har VG bidratt med rundt 100 millioner kroner til norsk hoppsport. Men i vinter ble det kjent at avisa trekker seg ut. Dette skjer formelt 30. april. Foreløpig er ingen ny hovedsponsor på plass.

- Vi er i kontakt med flere selskaper, opplyser sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Er du bekymret?

- Det går ikke an å si at jeg ikke skulle ønsket at dette var på plass. Vi beveger oss i riktig retning, men ennå er ingen omfattende avtale signert.

Omfattende arbeid Etter det Dagbladet erfarer bidro VG med mellom fire og fem millioner kroner i året til Bardal og co.

- Fram til 2006 hadde avisa enerett på hele pakka. De siste åra har den hatt logoen sin på hjelm og ski, forteller Bråthen.

Hopperne jakter også på delsponsorer. Blant annet er Swix ute fra de nordiske grener i skiforbundet.

- Det er et omfattende arbeid. Hjelmen til hopperne er tross alt en av de mest eksponerte plassene i norsk idrett. Vi ønsker å få med en ny hovedsponsor i to til fire år i første omgang, sier Bråthen.

Ugunstig tidspunkt Samtidig er det ingen hemmelighet at jakten på hovedsponsor kommer på et ugunstig tidspunkt.

Sesongen sett under ett var svak for nordmennene. Bare Anders Bardal leverte, med OL-bronse.

Bråthen sier:

- Vi jobber knallhardt, og tror vi skal lykkes. Vi håper å finne en løsning som totalt sett er til det beste for norsk hoppsport.

Litt drahjelp er det likevel å få: Bardal har lenge telt på knappene. Men i forrige uke bestemte den største profilen seg for å fortsette karrieren.