Hopplegenden Jakub Janda legger opp og vier seg til politikk

Hoppveteranen Jakub Janda avslutter karrieren med deltakelse i verdenscupåpningen i Wisla 17.-19. november.

GIR SEG: Jakub Janda i svevet i et renn i Lillehammer. Den tsjekkiske veteranen avslutter hoppkarrieren etter verdenscuprennene i Wisla om to og en halv uke fordi han er valgt inn i nasjonalforsamlingen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
GIR SEG: Jakub Janda i svevet i et renn i Lillehammer. Den tsjekkiske veteranen avslutter hoppkarrieren etter verdenscuprennene i Wisla om to og en halv uke fordi han er valgt inn i nasjonalforsamlingen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

39-åringen ble nylig valgt inn i den tsjekkiske nasjonalsamlingen, som har sitt første møte 20. november. Fra og med da vil Janda vie seg til politikken.

- Jeg ble overrasket da jeg ble valgt. Jeg var forberedt på en hel vintersesong med OL som høydepunkt, og hadde trent for det siden i vår, sier han til nettstedet Berkutschi.

. Men jeg har vært involvert i lokalpolitikk i ni år og må ta denne utfordringen.

Janda vant verdenscupen sammenlagt i 2006 og delte samme sesong sammenlagtseieren i den tysk-østerrikske hoppuka med Janne Ahonen. Han vant seks verdenscuprenn og fikk sølv og bronse i VM i 2005.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer