Hoppløst!

OBERSTDORF (Dagbladet): - Dette er bare trist, sier hoppukedebutant Anders Bardal (19) til Dagbladet etter gårsdagens kollektive fiasko i Schattenbergbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Før kvalifiseringen regnet hoppledelsen med fire nordmenn i dagens hoppukestart. I stedet blir det bare én for første gang i Hoppukas 50-årige historie: 64 kg lette og 185 cm høye Bardal fra Steinkjer.

Samtlige fem nordmenn var i ubalanse på hoppet da det gjalt som mest i går ettermiddag. Bardal var den eneste som greide å ta seg inn såpass at han får hoppe også i dag. Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Olav Magne Dønnem og Henning Stensrud må nøye seg med å være tilskuere.

- Det er synd med en slik start for laget. Selv om det er ekstra press å være eneste norske deltaker, skal jeg ikke gjøre noe ekstra i rennet i dag. Nå gjelder det å beholde roen og få tingene til å stemme, sier Anders Bardal.

- Ikke knust

Sportssjef Hroar Stjernen trodde nesten ikke sine egne øyne da den ene nordmannen etter den andre sviktet og falt ut av startlista til dagens renn.

- Etter en slik innsats vet jeg nesten ikke hva jeg skal si. Ingen av løperne taklet forholdene. Overgangen fra minus 20 på Rena til plussgrader og regnvær i Oberstdorf ble for stor for alle. Vi er veldig skuffet, men ikke knust, sier Stjernen til Dagbladet.

- Flykter ikke

Ingen i hoppgjengen har tenkt tanken å reise hjem og trene, i stedet for å risikere å miste det lille som er igjen av selvtilliten i hoppuka.

- Vi flykter ikke, selv om vi fikk en dårlig start. Det er her nede det skjer, ikke hjemme i Norge. Nå må vi bare jobbe knallhardt for å komme tilbake, sier Hroar Stjernen.

- Finne balansen

- Det viktigste er å sitte i balanse på hoppet. Det må kunne gå an. Men vi klarte det ikke i går, sier landslagstrener Ludvik Zajc.

Han er mest skuffet over Roar Ljøkelsøy. I Engelberg ble han femtemann. I går gikk alt skeis.

- Nå er jeg oppgitt. I stedet for å gå med farten, kom jeg for mye bakover ut fra hoppet, sier Ljøkelsøy - s om i likhet med Tommy Ingebrigtsen, Olav Magne Dønnem og Henning Stensrud har fått Hoppuka ødelagt før den starter for alvor i dag. Nå er det bare enkeltrenn som gjelder.

- Nok motgang

- Nå synes jeg det har vært nok motgang. I 2002 håper jeg på lysere tider, sier Tommy Ingebrigtsen. Det er et utsagn alle i hoppgjengen applauderer.

NRK1 sender dagens hoppukestart direkte. I går nøyde statskanalen seg med åtte minutter fra Oberstdorf.

- Vi sendte lite i går, på en av norsk hoppsports svarteste dager. Som kommentator, har jeg vært i samme situasjonen flere ganger før. Selv om det bare er med én nordmann, tror jeg sendingen i dag vil ha stor interesse. Det er mange nordmenn som liker å se på god skihopping. Det blir det i dag også, sier Arne Scheie - på jobb i Hoppuka for 30. året på rad.

NR. 33: Anders Bardal er den eneste norske av 35 hoppere som kvalifiserte seg til det første rennet i hoppuka. Han landet på 110 meter.
NR. 67: Tommy Ingebrigtsen skuffet stort med fattige 101,5 meter.
NR. 82: Henning Stensrud var dårligst av de norske hopperne. Han oppnådde 94,5 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer