Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppløst!

OBERSTDORF (Dagbladet): - Dette er bare trist, sier hoppukedebutant Anders Bardal (19) til Dagbladet etter gårsdagens kollektive fiasko i Schattenbergbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før kvalifiseringen regnet hoppledelsen med fire nordmenn i dagens hoppukestart. I stedet blir det bare én for første gang i Hoppukas 50-årige historie: 64 kg lette og 185 cm høye Bardal fra Steinkjer.

Samtlige fem nordmenn var i ubalanse på hoppet da det gjalt som mest i går ettermiddag. Bardal var den eneste som greide å ta seg inn såpass at han får hoppe også i dag. Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Olav Magne Dønnem og Henning Stensrud må nøye seg med å være tilskuere.

- Det er synd med en slik start for laget. Selv om det er ekstra press å være eneste norske deltaker, skal jeg ikke gjøre noe ekstra i rennet i dag. Nå gjelder det å beholde roen og få tingene til å stemme, sier Anders Bardal.

- Ikke knust

Sportssjef Hroar Stjernen trodde nesten ikke sine egne øyne da den ene nordmannen etter den andre sviktet og falt ut av startlista til dagens renn.

- Etter en slik innsats vet jeg nesten ikke hva jeg skal si. Ingen av løperne taklet forholdene. Overgangen fra minus 20 på Rena til plussgrader og regnvær i Oberstdorf ble for stor for alle. Vi er veldig skuffet, men ikke knust, sier Stjernen til Dagbladet.

- Flykter ikke

Ingen i hoppgjengen har tenkt tanken å reise hjem og trene, i stedet for å risikere å miste det lille som er igjen av selvtilliten i hoppuka.

- Vi flykter ikke, selv om vi fikk en dårlig start. Det er her nede det skjer, ikke hjemme i Norge. Nå må vi bare jobbe knallhardt for å komme tilbake, sier Hroar Stjernen.

- Finne balansen

- Det viktigste er å sitte i balanse på hoppet. Det må kunne gå an. Men vi klarte det ikke i går, sier landslagstrener Ludvik Zajc.

Han er mest skuffet over Roar Ljøkelsøy. I Engelberg ble han femtemann. I går gikk alt skeis.

- Nå er jeg oppgitt. I stedet for å gå med farten, kom jeg for mye bakover ut fra hoppet, sier Ljøkelsøy - s om i likhet med Tommy Ingebrigtsen, Olav Magne Dønnem og Henning Stensrud har fått Hoppuka ødelagt før den starter for alvor i dag. Nå er det bare enkeltrenn som gjelder.

- Nok motgang

- Nå synes jeg det har vært nok motgang. I 2002 håper jeg på lysere tider, sier Tommy Ingebrigtsen. Det er et utsagn alle i hoppgjengen applauderer.

NRK1 sender dagens hoppukestart direkte. I går nøyde statskanalen seg med åtte minutter fra Oberstdorf.

- Vi sendte lite i går, på en av norsk hoppsports svarteste dager. Som kommentator, har jeg vært i samme situasjonen flere ganger før. Selv om det bare er med én nordmann, tror jeg sendingen i dag vil ha stor interesse. Det er mange nordmenn som liker å se på god skihopping. Det blir det i dag også, sier Arne Scheie - på jobb i Hoppuka for 30. året på rad.

NR. 33: Anders Bardal er den eneste norske av 35 hoppere som kvalifiserte seg til det første rennet i hoppuka. Han landet på 110 meter.
NR. 67: Tommy Ingebrigtsen skuffet stort med fattige 101,5 meter.
NR. 82: Henning Stensrud var dårligst av de norske hopperne. Han oppnådde 94,5 meter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!