Hoppmillionær på bare ei uke

Nordic Tournament er på vei til å matche hoppuka i Tyskland og Østerrike når det gjelder pengepremier til løperne.

Sammenlagtvinneren av rennene i Lahti, Kuopio, Lillehammer og Holmenkollen øker kontoen sin med 205 000 kroner, andremann får 123 000 og tredjemann 82 000 kroner. I tillegg kommer premiepengene fra de individuelle rennene: 159 000 kroner for hver seier, 79 500 for andreplass og 53 000 for tredjeplass.

20 prosent

-  Til sammen utgjør premiepengene 20 prosent av totalbudsjettet vårt. Inkludert bonuser er det godt mulig for en løper å bli millionær på ei uke, sier Tor Håkon Ballo, økonomiansvarlig for kveldens v-cuprenn på Lillehammer.

Nordic Tournament startet i Lahti sist søndag med seier til Matti Hautamäki og andreplass til Roar Ljøkelsøy.

Tre strake

Historien gjentok seg i Kuopio onsdag, slik at Hautamäki på to renn har hoppet inn 318 000 kroner, Ljøkelsøy 159 000. Inkludert bonuser, kan begge tjene en million på sju dagers hopping.

V-rekordholder Hautamäki (231 meter i Planica sist vinter) har tre v-cupseirer på rad (prøve-OL i Pragelato/Torino, Lahti, Kuopio), og er i hysterisk form. Ljøkelsøy vant på Lillehammer og i Kollen sist vinter, og er kapabel til å gjenta bedriften i kveld og søndag. Avstanden til Hautamäki i sammendraget er 11,6 poeng.

-  Hegemoniet tilbake

For Hopp-Norge er målet med Nordic Tournament å bringe hegemoniet hjem igjen.

-  Siden Bjørn Wirkola tapet sammen skiene for godt på begynnelsen av 1970-tallet, har det vært mer finsk enn norsk i hoppbakken. Vi har fått låne hegemoniet i korte perioder, men har stort sett vært lillebror i hoppbakken. Det ønsker vi å gjøre noe med nå, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

I PENGA: Fortsetter Roar Ljøkelsøy å hoppe bra i Nordic Tournament, kan han le selv etter at han har vært i banken.